0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Medlemstallene er faldet drastisk i 2020

10-04-2021

Restriktioner og lukkede svømmehaller har været hårdt for vores foreninger, som har mistet mange medlemmer.

Af: Amanda Egerod Lund & Klaus Bach Christensen

Vores medlemsklubber har mistet mange medlemmer siden corona ramte Danmark. Heriblandt kan nævnes Vordingborg Svømmeklub, Aalborg Svømmeklub, Ringsted Svømmeklub, Hovedstadens Svømmeklub og mange andre klubber.

 

”Vi er hårdt ramt”, konstaterer Vordingborg Svømmeklubs formand Camilla Egeberg Norhold til DR. Coronanedlukningerne har halveret klubbens medlemstal fra året før. Og i Aalborg Svømmeklub har omkring 300 medlemmer ud af foreningens 1.900 medlemmer valgt at pakke badetøjet væk. ”Vi er nødt til at være proaktive for at få medlemmerne tilbage. Og samtidig er der også nye medlemmer. Der er jo stadig børn, der kommer for at læse at svømme”, siger John Larsen, som er formand i Aalborg Svømmeklub til DR.

 

Ringsted Svømmeklub mistede hver femte medlem i 2020, og til TV2 siger formand for Ringsted Svømmeklub Martin Anker: ”En svømmeklub uden vand er svær at sælge blandt medlemmerne – og det sætter sit tydelige præg på medlemskartoteket i Ringsted Svømmeklub. For et år med restriktioner, som har pålagt svømmeklubben at holde lukket for adgang til bassinerne, har fået hvert femte medlem til at opgave medlemskabet”.

 

Foto: Jesper Westley.

 

I løbet af 2020 har Hovedstadens Svømmeklub mistet over 2.000 af sine medlemmer. Herom siger formand Allan Nyhus til BT: ”Situationen er alvorlig for medlemmerne. Den er alvorlig for de børn og voksne, som gerne vil bevæge sig, og som har brug for motion og sociale fællesskaber. Vi er ikke en klub, der er i fare for at lukke. Det er for os ikke et økonomisk problem, men det er et problem for vores medlemmer og særligt børn og unge.”

 

Dansk Svømmeunion arbejder fortsat på højtryk for, at foreningssvømning kan genåbne den 21. april. 


 


Cookieindstillinger