0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

15
Maj
2021
15
Maj
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

26. maj Gentofte - Engelsk kursus

1. juni Haderslev

14. juni Nykøbing Falster

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

19. juni Frederikssund

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3664
Vildbjerg Sports- og Kulturcenter
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3592
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)
22
Maj
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ21-3588
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Hvem er Pia M. Johansen?

09-04-2021

Pia M. Johansen stiller op som kandidat til formandsposten i Dansk Svømmeunions bestyrelse.  

Af: Amanda Egerod Lund

I forbindelse med at Pia Johansen stiller op som kandidat til formandsposten i Dansk Svømmeunions bestyrelse, har vi bedt Pia fortælle lidt om sig selv og om sin vej ind i dansk svømning.

 

”Jeg blev fanget af Silkeborg Svømmeklub helt tilbage i 1996, da min dengang treårige datter begyndte at gå til svømning. Jeg blev med det samme fascineret af instruktørernes smittende entusiasme og dedikation til klubbens fællesskab. Siden har mine tre børn deltaget på alle hold i undervisningsafdelingen og klubbens K-hold. Jeg var første gang frivillig ved et Vest-årgangsmesterskab i Nyborg tilbage i 2005. Siden da har jeg været frivillig ved utallige Cup-stævner, udlandsstævner og danske mesterskaber. Efter syv år som næstformand (økonomi og personale), blev jeg i 2018 valgt til formand. Samtidig igangsatte vi i bestyrelsen et strategiudviklingsforløb. Her var fokus på at skabe en vision med veldefinerede strategier og målsætninger. På den måde sikrer vi sammenhæng i bestyrelsens beslutninger både på tværs og over tid.”

Erhvervsmæssigt har Pia 15 års erfaring på mellemlederniveau indenfor økonomi, rådgivning og controlling. Hendes uddannelsesmæssige baggrund er cand.merc. (speciale i økonomisk styring). I dag har Pia ansvar for en tværfaglig funktion med implementering af nye projekter i driftsorganisationen af Eurowind. Eurowind Energy A/S er en danskejet, internationalt orienteret developervirksomhed, der udvikler, bygger og driver vindmølle- og solprojekter i hele Europa.

Interessen for organisatorisk arbejde har naturligt betydet, at Pia på sidelinjen har fulgt ”svømmesagen” og bestyrelsens håndtering heraf de seneste to år.

Pia udtaler: ”Jeg gik ind i debatten og har de seneste måneder haft kontakt til rigtig mange klubformænd. Jeg har nydt at lytte til og diskutere dansk svømnings mange forskellige udfordringer. Da muligheden opstod, besluttede jeg derfor at stille op til formandsposten.”

 

 

Bliver Pia valgt til formand, vil den første opgave i den nye bestyrelse være at skabe sammenhæng mellem værdisæt og handlinger, genvinde klubbernes tillid til bestyrelsen og tydeligt kommunikere ejerskab til kammeradvokatens konklusioner. Hun mener, vi skal anerkende konklusionen om, at svømmerne er blevet svigtet. Pia vil sammen med bestyrelsen afhjælpe de systemiske svagheder, der påpeges i kammeradvokatens konklusion.

Pia udtaler selv: ”Jeg vil gerne facilitere en åben dialog med klubberne - og ikke kun i relation til ”svømmesagen”. Jeg ønsker at arbejde for en kultur, hvor åbenhed om unionens arbejde er en selvfølge, og hvor klubberne, såvel de store som de mindre, oplever Dansk Svømmeunion som nærværende og professionel. Unionens opgave er at supportere klubberne, så de kan skabe de bedste rammer for deres medlemmer.”

Pia fortsætter: ”Den bedste måde at tackle fejl på, er, at indrømme dem og være åben i dialogen med medlemsklubberne, samarbejdspartnere og andre interessenter. Vi skal i et åbent forum lære at diskutere begreber som trivsel, begejstring, ambitioner og kvalitet i undervisning. Debatten er både vedkommende og relevant for alle klubber uanset om medlemmerne dyrker vandsport 1 eller 20 timer om ugen.”

Hvad optager Pia udover svømning?

”Jeg elsker udsigter – helst, hvor der er vand. Skovene og søerne ved Silkeborg er fantastiske. Men Vesterhavet og det Sydfynske øhav, hvor jeg har sommerhus, er også en favorit. Ellers værdsætter jeg at bruge tid sammen med mine tre voksne børn.”

Ønsker du at læse mere om Pia M. Johansens kandidatur, kan du finde det her.