0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvad betyder genåbningsplanen for SvømmeDanmark?

23-03-2021

Frem mod den 21. april skal der forhandles om, hvilke inde-idrætter der skal åbne.

Af: Dansk Svømmeunion

I rammeaftalen om plan for en forsvarlig genåbning af Danmark er det endnu uvist, hvornår vi kan få alle vores svømmere tilbage i vandet. Med udgangspunkt i rammeaftalen fremgår det, at der den 21. april åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden krav om coronapas. Det er dog endnu uafklaret, hvilke idrætsgrene, der er omfattet af genåbningsplanen og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, da dette afventer myndighedsanbefalingerne og dernæst den politiske forhandling mellem aftalepartierne.

 

I forhold til voksne er der i genåbningsplanen udsigt til, at der den 6. maj åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for voksne med krav om coronapas. Her skal der ligeledes forhandles om, hvilke idrætsgrene, der er omfattet, samt hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages.

 

Den 21. maj 2021 åbnes – med coronapas – den resterende del af idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.

 

Der nedsættes desuden en hurtigarbejdende ekspertgruppe, der medio april skal komme med sit bud på, hvordan der igen kan komme gang i de større idrætsarrangementer, og hvordan tilskuerne kan komme tilbage til sporten.

 

Forbeholdene for en forsvarlig genåbning af indendørsidrætterne er flere, herunder:

  • Ændringer i vaccineudrulningsplan – herunder om vaccine-milepælen om at alle over 50 år er blevet vaccineret er nået.
  • Udgangspunktet er landsdækkende genåbninger – i det omfang det ikke er muligt, f.eks. pga. høj incidens, smitteudbrud mv., skal Epidemikommissionen og myndighederne i den faglige rådgivning og i indstillinger overveje fleksible modeller, herunder regionale og lokale modeller.
  • Genåbning af indendørsidrætterne vil ligeledes ske på baggrund af vurderet smitterisiko ved de enkelte aktiviteter, fx kontakt/ikke-kontaktsport.

 

Der vil i alle faserne fortsat gælde relevante smitteforbyggende tiltag – og disse vil blive drøftet i sektorpartnerskaberne på baggrund af oplæg fra myndighederne. Der vil f.eks. være tale om kvadratmeterkrav, krav og anbefalinger om brug af mundbind, begrænsning af samlet antal publikummer, siddende publikum mv., og der vil gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne mv.

 

Hjælpepakker på vej

Aftalepartierne er enige om, at hjælpepakkerne forlænges i lyset af den gradvise genåbning i de kommende måneder, således at de gælder til og med d. 30. juni 2021. Aftalepartierne er endvidere enige om, at hjælpepakkerne skal udfases i takt med, at samfundet genåbnes og med forståelse for de forskellige branchers vilkår.

Aftalepartierne er også enige om at forhandle en sommerpakke målrettet kulturen og oplevelsesøkonomien på baggrund af et oplæg fra regeringen.

 

Gældende retningslinjer for foreningslivet

Svømmeklubberne kan fortsætte med indendørs træning for de udøvere, som hører under bekendtgørelsen for professionel idræt, mens alle øvrige udøvere må træne udendørs med et forsamlingsloft, der er hævet fra 25 til 50 deltagere.

 

Følg med her på siden omkring gældende corona retningslinjer, som løbende bliver opdateret her.

For spørgsmål vedrørende corona, skriv gerne til corona@svoem.dk.


 


Cookieindstillinger