0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Coronahjælpepuljen

22-03-2021

Økonomisk hjælp og støtte til klubber via coronahjælpepuljen og foreningspuljen.

Af: Nora Thomsen

Din svømmeklub kan nu søge om kompensation for tab på grund af coronarestriktioner via DIF og DGI’s coronahjælpepulje. Vær’ opmærksom på, at der er deadline for ansøgninger vedrørende dækning af tab i årets første kvartal fredag den 26. marts klokken 12.00.

 

Det seneste år har været virkelig hård for foreningsidrætten med tvangsnedlukning, aflyste aktiviteter og et stramt forsamlingsforbud. Heldigvis er DIF og DGI’s coronahjælpepulje løbende blevet tilført midler, som foreningerne kan søge. Nu åbnes der for første gang op for dækning af tab i 2021 – helt præcist for tab i årets første kvartal.

 

Der kan søges frem til den 26. marts klokken 12.00, og der er 81 millioner kroner i puljen. Alle ansøgninger forventes besvaret i løbet af maj.

 

Corona-hjælpepuljen er ikke etableret til støtte for eliteidræt, der søger dækning af udgifter til aflyste større arrangementer (over 350 deltagere). Disse foreninger henvises til lønkompensationsordningen og kompensationsordningen for arrangører af større arrangementer.

 

Derimod kan foreninger, som afholder store breddeevents og herudover også foreningsbaserede eventarrangører godt ansøge DIF og DGI's corona-hjælpepulje om tilskud til dækning af tabte nettoindtægter (overskud) fra egne arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19.

 

Læs mere om DIF og DGI’s coronahjælpepulje på www.dif.dk/stotte, hvor der kan downloades retningslinjer og svar på oftest stillede spørgsmål. Selve ansøgningsprocessen finder sted på foreningsidrættens medlemsportal, Centralt ForeningsRegister/CFR (www.medlemstal.dk).

 

Foreningspuljen

Har I som forening lyst til at lave et tiltag, så I kan få medlemmerne tilbage efter den lange corona-adskillelse, eller så I kan tiltrække nye medlemmer?

  • Ønsker I at lave et socialt arrangement i foreningsregi for de medlemmer, som har kæmpet med social isolation under coronakrisen?
  • Har I en drøm om, hvordan jeres forening kan udvikles, men I har ikke penge til at realisere den?
  • Har I behov for nye redskaber?
  • Vil I udvikle jeres idrætstilbud?

Kan I svare ja til et af disse eller andre spørgsmål om udvikling af idrætsforeninger, så kan I søge DIF og DGI’s foreningspulje.

 

Det er fjerde år, at danske idrætsforeninger kan søge puljen, og i de tre forudgående år er der uddelt i alt cirka 135 millioner kroner til cirka 3.800 initiativer. Dermed har puljen gjort en stor forskel for foreningerne, og i år er den måske vigtigere end nogensinde før, på grund af den meget lange nedlukning af foreningsidrætten.

 

www.dif.dk/stoette kan I læse mere om, hvad I kan søge om, og hvordan I søger. Her kan I også se, hvilke foreninger der har fået støtte i foreningspuljens tre første leveår.


 


Cookieindstillinger