0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Enestående ildsjæl indenfor dansk livreddersport hædret med pris

18-03-2021

Lolland Falster Livredderklubs formand overrasket med Ragnhild prisen torsdag eftermiddag.

Af: Nora Thomsen

Torsdag eftermiddag stod der i Anja Kobbernagels kalender ”Undervisning i livredderdisciplinen surfski” ved stranden ved Bandholm Hotel. Her mødte klubbens formand derfor pligtopfyldende op klar til at instruere en mindre gruppe af børn i den særlige livredningsdisciplin.

Hvad formanden imidlertid ikke vidste, det var, at hun dér ville blive mødt at Dansk Svømmeunions næstformand, Danielle Keller, som stod klar med blomster og smukke ord til en helt enestående ildsjæl, der har lagt sit hjerteblod i arbejdet med at drive en livredderklub på Lolland Falster til stor glæde for lokalområdet.

I sin tale fremhævede Danielle Keller den energi, som i høj grad karakteriserer Anja Kobbernagel:

- Du er et dybt engageret menneske, der med din passion og glæde for livreddersporten er lykkedes med at etablere en livredderklub på Lolland tilbage i 2018. Du ville så gerne skabe et sted, hvor børn, unge og voksne kunne mødes og dyrke fællesskabet omkring livreddersporten. Den mission fik du ført flot ud i livet.
I sin spæde start kunne klubben samle 25 medlemmer. Så var I i gang. I 2020 blev I noteret for at være mere end 100 medlemmer. Det er en rigtig flot udvikling, som samtidig vidner om, at der er et behov for at skabe disse foreningsfællesskaber, som rummer så meget værdi for omverdenen.

Videre i sin tale blev også afholdelsen af de danske mesterskaber i havlivredning i 2019 fremhævet, som en af de imponerende og vellykkede bedrifter, som klubben allerede har formået at løfte.

- At afholde noget så stort som et DM er kun muligt fordi kvinden, der går forrest, er så smittende, at de frivillige med glæde følger trop og yder en kæmpe indsats, lød det fra Danielle Keller.

Og selvfølgelig spiller det afgørende ind, at der er en gruppe af frivillige, der bakker op og står klar. Her har Lolland Falster Livredderklub fået skabt et stærkt fællesskab blandt ildsjæle, der gerne træder til, når klubben har brug for det.

- Anja Kobbernagel bidrager aktivt til alle dele af klubbens virke. Planlægning af aktiviteter, kommunikation på hjemmesiden, undervisning af hold flere gange om ugen. Anja tager fat, hvor der er brug for det. Om nogen, så fortjener Anja Kobbernagel at modtage Dansk Svømmeunions Ragnhild pris, lød det afslutningsvis i Dansk Svømmeunions næstformands tale.

Oven på talen blev det fysiske bevis på prisen overrakt – et smukt Royal Copenhagen fad og diplom.

Anja Kobbernagel udtalte efterfølgende om modtagelsen af prisen:

- Det var en stor overraskelse, som med ét gjorde en gråvejrsdag meget bedre. Prisen betyder, at vi gør en forskel, og den betyder, at jeg og forhåbentlig resten af klubben har lyst til at gøre endnu mere end vi allerede gør i dag.

 

Et skønt øjeblik foreviget i kameraets linse: Prismodtager Anja Kobbernagel (th)
sammen med Dansk Svømmeunions næstformand, Danielle Keller, på stranden
i Bandholm.


Besøg hjemmesiden for Lolland Falster Livredderklub.

Livreddersporten udgør i Danmark en af de små sportsgrene. Det er et område, som Dansk Svømmeunion sammen med TrygFonden arbejder på at få udbredt i disse år som led i udviklingen af en egentlig livredningskultur. Livredning er mange ting. Det er både et job, en fritidsaktivitet og en sport, hvor der i international sammenhæng afholdes store mesterskaber.
Der er i Danmark cirka 10 klubber, der udelukkende har fokus på livredning.

Om Dansk Svømmeunions Ragnhild pris
Prisen udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til en person, en klub, et hold eller et initiativ, der har gjort en særlig positiv forskel for enten en af disciplinerne i Dansk Svømmeunion eller for en eller flere medlemsklubber.
Du kan læse mere om Dansk Svømmeunions Ragnhild pris her.


 


Cookieindstillinger