0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Foreningssvømning forbliver tørlagt

24-02-2021

Der åbnes for udendørs foreningsidræt for op til 25 personer, men svømning i vand er fortsat ikke muligt for det store flertal af aktive i Dansk Svømmeunion.

Af: Klaus Bach Christensen

Tidligere på dagen fremlagde regeringen sin genåbningsplan, hvoraf det fremgår, at indendørs idræt ikke får lov at genåbne i denne omgang. Det ærgrer man sig over i Dansk Svømmeunion. 

 

- Der er behov for en samlet plan for børn og unge, så denne gruppe kan genoptage deres hverdagsliv. Vi må kunne modvirke ensomhed, usunde vaner og mistrivsel – også i den nuværende situation. Jeg håber, politikerne vil udvikle en sådan plan i de kommende uger, siger direktør for Dansk Svømmeunion, Merete Riisager.

 

Direktøren hæfter sig ved, at Dansk Svømmeunion tidligere har vist sig at være velorganiseret, og sammen med medlemsklubberne har man bevist, at man som samlet enhed kan håndtere gældende krav og restriktioner.

 

- Vi er naturligvis ærgerlige over den udmelding, der er kommet i dag. Vi er meget optagede af vores egne børn og unge, der ikke kan dyrke deres sport og ikke har kunnet det i lang tid. Svømning er en intensiv idræt, og det har især store omkostninger for vores talenter, at de ikke kan komme i vandet. Men også svømmeskoler og voksne, der har brug for genoptræning, bevægelse og samvær, lider under den lange nedlukning, siger Merete Riisager og uddyber:

 

- Mange mennesker trænger til at dyrke deres idræt igen, men vi har især lagt vægt på børn og unge, fordi de har et stort behov for sundhed, samvær og trivsel. Vi bakker op om den tilgang Danmarks Idrætsforbund (DIF) har til genåbningen, og vi håber, politikerne vil tage udgangspunkt i behovene hos børn og unge, når de ser på, hvad der skal ske i den kommende tid. Idræt er en vigtig del af hverdagen for børn i alle aldre, og vi mener, der er gode muligheder for at åbne for langt flere aktiviteter, hvis man går systematisk til opgaven. Vi og andre organisationer står naturligvis klar til at tage dialogen, så snart muligheden er der.

 

Vores medlemmer må desværre fortsat se langt efter de fantastiske vandaktiviteter, som vores foreninger udbyder.

Foto: Henrik Majdal Kaarsholm.

 

Stor tak til alle, som har kæmpet for at få foreningssvømning genåbnet

Med stor hjælp fra jer er vi den seneste tid lykkedes med at blive synlige overfor medier og politikere. I skal have stor tak for at have hjulpet med at dele diverse opslag på særligt Facebook. Vi fortsætter naturligvis #tilbageivandet-kampagnen, og I er alle meget velkomne til at bidrage.

 

Drøftelserne omkring yderligere genåbning vil fortsætte den kommende tid. Herom siger Merete Riisager:

 

- Det er fastlagt, at der nu skal regnes på indendørs idræt, og DIF er allerede i gang med at levere tal til de relevante ministerier. Vi vil benytte os af de muligheder, der er for at mødes til udendørstræning på land, men der er ingen tvivl om, at vi håber meget snart igen at få mulighed for at komme tilbage i vandet.


 


Cookieindstillinger