0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
September
2021
28
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Bestyrelsesformand Lars R. Aa. Jørgensen træder tilbage

17-02-2021

Bestyrelsesformanden for Dansk Svømmeunion træder tilbage ved den kommende generalforsamling.

Af: Klaus Bach Christensen

Bestyrelsesformand for Dansk Svømmeunion Lars R. Aa. Jørgensen har i dag oplyst bestyrelsens øvrige medlemmer om, at han trækker sig ved førstkommende lejlighed. Hans tilbagetræden vil ske i forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling den 23.-24. april 2021. Han trækker sig fra formandsposten, da han ønsker at skabe ro omkring arbejdet i Dansk Svømmeunion. Lars R. Aa. Jørgensen har siden 2002 været en aktiv del af bestyrelsen, og siden 2018 har han været bestyrelsesformand.

 

Lars R. Aa. Jørgensen siger følgende om sin tilbagetræden:

 

”Kære alle

 

Jeg har besluttet at træde tilbage som formand for bestyrelsen i Dansk Svømmeunion. Dette sker, da jeg ikke ønsker, at mit virke skal stå i vejen for, at Dansk Svømmeunion kan genvinde sine kræfter og arbejde fremadrettet med at hjælpe og støtte 300 svømmeklubber og cirka 190.000 aktive overalt i Danmark.

 

Den seneste tid har været hård med interne stridigheder, mistillidsvotum og artikler i aviserne. Ikke kun for mig personligt, men også for medarbejdere, for frivillige og for mange af de mennesker, der lever og ånder for svømmesporten. Det kan ikke blive ved på denne måde. Det er vigtigt, at arbejdet i unionen kommer tilbage på sporet til gavn for unge og voksne, der forhåbentlig snart kan dyrke deres sport igen.

 

Tilliden til, at jeg kan stå i spidsen for bestyrelsen, er ikke solidt funderet. Derfor er det bedst, jeg trækker mig, hvilket jeg gør, så snart det er muligt at afholde en generalforsamling og vælge en ny formand. Jeg vil bede de af jer, der er meget uenige med mig, om at have forståelse for, at det ikke er muligt at afvikle en generalforsamling nu – selvom det ville være godt for alle at kunne komme videre med det samme.

 

Når jeg forlader Dansk Svømmeunion, er det med nogen vemod, men selvom det har stormet gevaldigt den seneste tid, tager jeg også mange gode minder med mig. Jeg har haft mange gode oplevelser både i min egen tid som aktiv, som træner og de næsten tyve år, hvor jeg som frivilligt bestyrelsesmedlem har været en del af Dansk Svømmeunion. De to gange, vi har afholdt EM i Danmark, synes jeg, er eksempler på, hvad vi kan løfte, når vi arbejder sammen på tværs – ansatte, frivillige, trænere og aktive. Det vil jeg sent glemme.

 

Alle de tiltag, der er blevet skabt i de år, jeg har været med, har været en holdindsats. Medarbejdere, frivillige og samarbejdspartnere har knoklet for at skabe gode rammer om klubber og aktive. Det har givet oplevelser, glæde, mening og sammenhold til tusindvis af børn og unge. Det vil jeg tillade mig at være glad for og stolt over at have været en del af, og alle de fine stunder og store og små øjeblikke, tager jeg med mig.

 

For Dansk Svømmeunion er det min stærke forhåbning, at min beslutning kan skabe ro omkring arbejdet. Den seneste tid har været som en konstant kimen for ørerne. Ikke bare for mig, men for mange, der har deres gang i og omkring unionen. Når uenigheden er stor, og når skænderierne foregår i medierne, har det store omkostninger – ikke kun for dem, der sidder ved roret, men også for alle andre. Jeg vil derfor opfordre til, at alle, der ønsker at ændre noget, går konstruktivt ind i arbejdet med at skabe endnu bedre svømmemiljøer fremadrettet. Det vigtigste er sporten og de mange aktive.

Til slut vil jeg gerne sige tak til alle de mennesker, jeg har arbejdet sammen med gennem årene, til medarbejderne i Dansk Svømmeunion og til de mange frivillige, der er helt afgørende for, at der findes organiseret svømmesport i alle dele af landet. Tak til jer og god vind.

 

Lars R. Aa. Jørgensen”

 

For nu ønsker Lars R. Aa. Jørgensen ikke at kommentere sin tilbagetræden yderligere.