0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Forhandlinger om løsninger i Dansk Svømmeunion

17-02-2021

Status på drøftelser mellem bestyrelsen og repræsentanter for de 26 klubber, der har stillet et mistillidsvotum.

Af: Dansk Svømmeunion

Bestyrelsen i Dansk Svømmeunion har haft en række drøftelser med repræsentanter for de 26 klubber, der har stillet et mistillidsvotum mod bestyrelsen i Dansk Svømmeunion.

 

Parterne har haft en god og åben dialog, og begge sider har rakt hånden frem for at finde løsninger. Det er dog ikke lykkedes at indgå en aftale, der har kunnet tilfredsstille begge parter. Ved forhandlingerne deltog også en repræsentant for Danmarks Idrætsforbund, Poul Broberg.

 

Repræsentanterne for de 26 klubber har foreslået en løsning, hvor alle poster til bestyrelsen sættes på valg. Således vil medlemsdemokratiet i dansk svømning ikke skulle forholde sig til eller udtrykke mistillid, men i stedet frit kunne vælge ny formand og sammensætte en ny bestyrelse. Et samlet nyvalg hvor også nuværende bestyrelsesmedlemmer kan stille op.

 

Bestyrelsen for Dansk Svømmeunion har tilbudt, at formand Lars Jørgensen aftræder ude af tur ved den kommende generalforsamling. Dermed vil formand, økonomiansvarlig samt fire menige bestyrelsesposter være på valg og give mulighed for, at nye kandidater kan komme i spil, da der således sikres balance mellem fornyelse og kontinuitet i bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har opfordret til, at mistillidsvotummet frafaldes for at sikre udvikling af Dansk Svømmeunions aktiviteter.

 

Parterne er enige om, at der nu skal være god plads, internt, til en debat frem mod generalforsamlingen, der forventeligt kan afholdes i april.

 

Mistillidsvotummet skulle have været behandlet på en ekstraordinær generalforsamling, som imidlertid blev udskudt på grund af corona-situationen. Mistillidsvotummet består efter forhandlingerne og er nu på dagsordenen til den ordinære generalforsamling.

 

Ved forhandlingerne deltog fra Dansk Svømmeunions bestyrelse Victor Valore og Stine Sørensen. Fra klubberne deltog Fritz Ganzhorn (Svømmeklubben VEST Brøndby) og Lars Toustrup-Andersen (Vejle Svømmeklub). På trods af det ikke umiddelbart lykkedes at finde en enighed, har forhandlerne lovet hinanden at arbejde ihærdigt videre på løsninger, der kan genskabe enigheden og tilliden i Dansk Svømmeunion og bringe dansk svømning styrket videre. Forhandlerne har derfor ikke umiddelbart yderligere kommentarer.


 


Cookieindstillinger