0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt fra Dansk Svømmeunion

28-01-2021

Læs her nyheder om corona, børneattester og takke-kampagne målrettet klubbens medlemmer og frivillige. 

Af: Nora Thomsen


Hjælp på vej for 2021-tab
Der er nu lukket for ansøgninger i forbindelse med tab på grund af coronarestriktionerne i 2020. Men heldigvis åbner DIF og DGI’s corona-hjælpepulje om nogle måneder op for ansøgninger vedrørende tab i 2021.

DIF og DGI’s corona-hjælpepulje har hjulpet tusindvis af foreninger med at få dækket de tab og manglende indtægter, som de er blevet påført i 2020 på grund af corona-restriktionerne. Men den sidste ansøgningsrunde lukkede den 22. januar, så nu kan der ikke længere søges om dækning for 2020-tab.

Heldigvis ligger det allerede nu fast, at puljen på et senere tidspunkt åbner for ansøgninger om dækning for tab i 2021.

Læs mere herBørneattest påkrævet for alle børnetrænere - hent guide
Som klub har I pligt til at indhente børneattester på trænere, der træner børn og unge under 15 år. Få en guide til, hvordan I gør.

Vi sætter stor pris på de mange frivillige, der lægger tid og hjerteblod i at sikre gode idrætsoplevelser for vores mange medlemmer. Dette gælder særligt i forhold til alle de børn og unge, der nyder glæde af disse fritidstilbud. 

Vi har dog i idrætten også et særligt ansvar for at sikre, at foreningslivet er et trygt og sikkert miljø for disse børn og unge, og at misbrugssager forebygges og forhindres. Det er bl.a. derfor lovpligtigt, at klubber og foreninger indhenter børneattester på ALLE, der træner børn og unge under 15 år. 

Der skal indhentes børneattest på alle, der træner børn og unge under 15 år. Processen er simpel og finder sted digitalt. Nedenfor kan du se hovedoverskrifterne for, hvordan man bestiller en børneattest.

Hent en detaljeret guide her
 


Guide til en sund tilbagevenden til idræt efter corona-sygdom
Hvornår er det forsvarligt at genoptage sportsaktiviteter efter smitte med COVID-19?
Dansk Idrætsmedicinsk selskab har udarbejdet en guideline for sportsudøvere, der har været smittet med COVID-19 og nu gerne vil vende tilbage til deres sport.
Hent den fulde guide her

Grundlæggende gælder, at man skal kunne sætte flueben ved følgende, før man overvejer at vende tilbage til sin sport efter COVID-19 smitte:

  • Man skal sørge for minimum 10 dages hvile efter symptomdebut og have været uden symptomer i mindst 7 dage.
  • Man skal man kunne klare daglige aktiviteter og 500 meters gang i fladt terræn uden at føle sig udtrættet og forpustet.   FB- og Instagram kampagne – sig tak til klubbens trofaste medlemmer og frivillige
I Dansk Svømmeunion har vi dyb forståelse for den situation, som I befinder jer i under de vedvarende coronarestriktioner. I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for, at svømmehallerne åbner som noget af det første, når restriktionerne lempes.

I den forbindelse har vi udarbejdet en mindre kampagne, som rækker ud til jeres trofaste medlemmer og uundværlige frivillige. Den må I meget gerne hjælpe med at dele på Facebook og Instagram.


Vi har tidligere gjort opmærksom på kampagnen men vil gerne her gentage opfordringen til at få rakt ud til klubbens medlemmer og frivillige med en tak. Det kan være lige det, der skal til for at få medlemmerne til at holde ud endnu en stund.

Det kan være svært at holde motivationen intakt i en tid, hvor adgangen til foreningslivet er lukket. Begge gruppers vedholdenhed sørger dog for, at den enkelte forening kan fortsætte med at lære danskere at begå sig trygt i og ved vandet på den anden side af landets nedlukning.

Som forening er I velkommen til at kopiere nedenstående besked og sende den til jeres medlemmer og frivillige. Et takkekort, som I kan hente her, må I også meget gerne vedhæfte mailen, som I udsender.

Kære medlem & frivillig

Tak fordi du hjælper med at holde din klub oven vande i denne tid ved fortsat at være medlem eller frivillig – det er meget værdsat. Vi glæder os til, at vi kan hoppe i vandet igen og genoptage alle vores vandaktiviteter.
 

 


 


Cookieindstillinger