0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vandsportens corona-regler

27-01-2021

Indskærpelse af retningslinjerne for udøvere på højeste nationale niveau, som hører under bekendtgørelsen for professionel idræt.

Af: Caroline Kleemann Falster

Flere udøvere står i for tiden i en yderst vanskelig situation, hvor de ikke har mulighed for at træne. Der er ingen tvivl om, at det tager modet fra flere, og derfor arbejder vi også løbende i Dansk Svømmeunion på at få flere svømmere tilbage i vandet.

 

Der er dog en gruppe af udøvere, som fortsat gerne må træne indendørs, og som ikke er underlagt forsamlingsforbuddet. Det gælder udøvere på højeste nationale senior niveau, som hører under bekendtgørelsen for professionel idræt, som er en bekendtgørelse udstukket af Kulturministeriet, som Danmarks Idrætsforbund og dermed vi som specialforbund er underlagt.

Vi er for nyligt af Kulturministeriet blevet bedt om at indskærpe antallet af udøvere, som kan høre under bekendtgørelsen, og de har udtrykkeligt bedt os om kun at medtage udøvere på det højeste nationale seniorniveau.
Vi har fået godkendt alle de udøvere, vi har indberettet, men vi ved også, at vi bevæger os på en knivsæg i forhold til antallet. Der skal nemlig kun én dårlig historie om smitte blandt udøverne til at hele bekendtgørelsen for professionel idræt ikke længere gælder – og så er der ingen, som får lov til at træne indendørs længere eller være undtaget forsamlingsforbuddet.
 

Det er en svær øvelse at skære kagen til, da der altid vil være udøvere, som føler sig overset eller som lider under, at de ikke længere kan træne. Men alternativet er altså, at ingen længere får lov til at træne – og det vil vi have endnu sværere at leve med.
 

Vi håber derfor at I alle vil følge vores retningslinjer gældende for udøvere på højeste nationale seniorniveau som hører under bekendtgørelsen for professionel idræt. Derudover opfordrer DIF desuden alle atleter, der hører under bekendtgørelsen til at lade sig teste med en PCR-TEST en gang om ugen. Dette flugter med myndighedernes anbefalinger for alle danskere, der ikke har mulighed for at arbejde hjemme.


Find retningslinjerne gældende for udøvere på højeste nationale niveau her!

 

For yderligere spørgsmål bedes i rette henvendelse til corona@svoem.dk.


 


Cookieindstillinger