0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

8
December
2021
9
December
2021
Svømning - Svømmetider
Berns X-mas Challenge 2021, Faaborg

Bernstorffsminde Efterskole, svømmehal
9
December
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal
8
Januar
2022
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ22-3786
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Vigtigt i relation til de skærpede rejsevejledninger i relation til sportens verden

12-01-2021

Status og praktiske informationer ift. udenlandsrejser for idrætten. 

Af: Nora Thomsen


Vigtigt om de skærpede rejsevejledninger
Danmarks Idrætsforbund meddeler at udenrigsministeriet den 8. januar har skærpet rejsevejledningerne for hele verden, som nu er i kategori ’rød’. For nærværende er ikke helt klarhed over hvilken betydning de nye restriktioner får for eliteidrætsudøvere der går ind under atletkategorien på højeste nationale niveau.

Helt overordnet er der tale om en skærpet rejsevejledning og ikke et udrejseforbud. Det betyder formelt set, at det er op til en selv at beslutte, om man ønsker at rejse ud. Men helt generelt bør man i videst muligt omfang følge myndighedernes vejledninger og anbefalinger.

Omvendt ligger der også nogle helt afgørende udenlandsrejser for en række af vores allerbedste atleter i dansk idræt, som kan være vigtige at foretage.


På udenrigsministeriets pressemøde kom udenrigsministeren dog med en eksplicit oplysning om, at håndboldherrernes deltagelse i VM faldt ind under en undtagelse om tjenesteydelser, og vi ved, at vurderingen har været oppe at vende på regeringsniveau. Dét skaber usikkerhed om intentionerne med rejsevejledningen, og vi vil gerne undgå, at nogle af vores forbund eller atleter bliver udsat for offentlig udskamning i for eksempel medierne ved at deltage i udenlandske stævner og lign., ligesom vi nødig vil risikere yderligere skærpelser for idrætten.

 

Samtidig er der også en juridisk problemstilling ved, at Udenrigsministeriet i eksemplet med håndboldherrerne henviser til begrebet ’tjenesteydelser’, da det formelt set stiller krav om et arbejdsgiver/arbejdstager-forhold, hvilket kan begrænse jer og jeres atleter senere hen.

 

På den baggrund giver vi jer nedenfor nogle retningsanvisninger til at foretage en skønsmæssig vurdering af udenlandsrejser, hvis I står med et akut behov.

Hvordan forholder I jer her og nu?

Hvis I har atleter, der er ved at pakke kufferten for at rejse på træningslejr eller til stævne en af de nærmeste dage, og hvor der således ikke er mulighed for at afvente yderligere afklaringen om udenlandsrejser for sportsfolk, så opfordrer vi til, at I nøje vurderer vigtigheden af rejsen.

 

Indtil vi kan melde nærmere ud, opfordrer vi til, at I vurderer afrejse ud fra sund fornuft og med samme tilgang som i foråret, hvis vi henstillede til kun at rejse til orange eller røde lande, hvis der var tale om afgørende begivenheder. Det kunne være kvalifikation til EM, VM, OL/PL eller fx World Cup-stævner, hvor deltagelse er altafgørende for at fastholde dansk idræt på højeste niveau. ”Almindelige” træningslejre bør undgås, men indtil der kommer yderligere vejledning, vurderer vi, at man godt kan argumentere for udenlandske træningsophold, hvis atleter fx ikke kan bevare deres OL/PL-potentiale her hjemme. Det kan fx være atleter, der umuligt kan træne i Danmark pga. vejret eller atleter, som ikke har tilstrækkelig hjemlig modstand.

 

Endelig bør det også være med i jeres overvejelser, hvem de øvrige deltagere til den pågældende begivenhed er. Er der mange fra Storbritannien og Sydafrika, hvor mutationerne er meget udbredte, bør man kraftigt overveje sin deltagelse. Risikobilledet kan se anderledes ud ved deltagelse fra andre nationer. I det hele taget skal rejser til Storbritannien og Sydafrika undgås.

Hvor længe gælder den skærpede rejsevejledning?

Den skærpede rejsevejledning trådte i kraft i går og gælder foreløbig frem til den 17. januar 2020. Vi har uofficielt fået indikationer på, at den skærpede rejsevejledning med al sandsynlighed forlænges efter den 17. januar 2021.

Tjek altid jeres forsikringer

Som udgangspunkt er atleter, trænere mv. IKKE dækket af Idrættens Rejseforsikring ved COVID19-relateret sygdom – og det gælder dækning af omkostninger til både sygdom, indlæggelse, hjemtransport, evakuering og ufrivilligt ophold, hvis man rejser til et land i rød eller orange kategori. (Lige nu er alle i kategori ’rød’).  Der er dog aftalt særlige forsikringsforhold for en række OL-forbund (TOKYO).

 

Afbestillingsforsikringen dækker heller ikke, hvis man køber rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. I kan læse mere om Idrættens forsikringer på hjemmesiden:  https://www.idraettensforsikringer.dk/ Det afgørende er her, om man har købt sin billet på et tidspunkt, hvor den pågældende destination ikke var rød eller orange.

 

Begynd endelig ikke at afbestille billetter eller andet, inden I har talt med Tryg. Kontaktinfo står på førnævnte hjemmeside.

Tjek altid de opdaterede rejsevejledninger
Der er fortsat ruteflyforbindelse til Danmark via flere transitlufthavne, men det kan ikke udelukkes, at det – som vi så i foråret – ændrer sig meget hurtigt. Hvis I eller jeres atleter vælger at rejse ud, så bør I altid orientere jer om mulighederne for at komme hjem – både inden afrejse og under udenlandsopholdet. I så fald er risikoen for at strande i udlandet en del af overvejelserne. 

Atleter som netop nu opholder sig i udlandet
Netop nu er en række atleter i udlandet til stævner og på træningslejre. Udenrigsministeriet er ganske klare i deres anbefalinger, hvad dét angår:  De danskere, der allerede er på rejse, behøver ikke at rejse hjem med det samme. De bør som udgangspunkt følge deres planlagte rejseplan. Udenrigsministeriet anbefaler, at man i tvivlstilfælde kontakter sit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne. 

Hvordan forholder man sig til indrejse?

Vi opfordrer til, at alle orienterer sig om de gældende restriktioner og anbefalinger for indrejse til Danmark, inden man kommer hjem. Pt. opfordres alle indrejsende til at tage en kviktest umiddelbart efter ankomst til Danmark. Gratis kviktests kan man bl.a. få ved Københavns Lufthavn. Samtidig opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i ti dage, som kan afbrydes ved negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. Atleter, der rejser til udlandet, skal altså pt. belave sig på, at de kommer til at holde sig hjemme i minimum 5-6 dage efter hjemkomst alt efter hvor hurtigt svaret på PCR-testen kommer.

www.coronasmitte.dk kan I finde de gældende regler. Dem om indrejse finder I her.

Adgang til mere viden...

Hvis i har spørgsmål eller andet skal i være velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunion på coronamailen corona@svoem.dk 
Alternativt kan i tage kontakt til udviklingskonsulent Caroline Kleemann på mobil – 6112 8187 eller til udviklingskonsulent Lars Bo Larsen på 29 16 09 01.