0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Delta-svømmere er bange for at miste gejsten

12-01-2021

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

Af: Klaus Bach Christensen

Den landsdækkende nedlukning af svømmehaller udfordrer endnu en gang dansk svømmesport. Tusindvis af børn og unge træner normalt flere gange om ugen, heriblandt Sophie Møller Madsen og Victoria Richards fra DeltaSwim i Fredericia.

 

Siden den igangværende nedlukning trådte i kraft, har de to klubkammerater været tørlagte, og med endnu en hård opstartsperiode i vente frygter de at miste gejsten.

 

- Forårets nedlukning var utrolig træls, og det var svært at holde motivationen oppe. Da jeg kom tilbage i vandet, følte jeg mig langsom, og det var svært at finde mit tidligere niveau. Jeg ved ikke, om jeg kan gå det hele igennem en gang til, siger Sophie Møller Madsen, der suppleres af Victoria Richards:

 

- Det er en stor del af vores fritid, vi bruger på at svømme, så det er meget anderledes pludselig igen ikke at kunne svømme. Vi forsøger at få det bedste ud af situationen, og i grupper mødes vi eksempelvis online og laver dryland med vores træner, men det er slet ikke det samme som at svømme.

 

Læs også: Inspiration til din hjemmetræning - leveret af Team Danmark.

 

De to 15-årige piger fra DeltaSwim har ikke svømmet et betydningsfuldt stævne i snart et år, og de savner at konkurrere mod jævnaldrende svømmere fra landets øvrige svømmeklubber. Begge svømmere gik glip af DM Junior, der i december blev afholdt i Greve Svømmehal for piger, da deres kvalifikationsstævne blev aflyst grundet coronarestriktioner.

 

Til venstre: Sophie Møller Madsen og Victoria Richards fra DeltaSwim i Fredericia.

Foto: Privatfoto.

 

- Hvis ikke vi kommer tilbage i vandet snart, er jeg bange for, at jeg heller ikke får kravtider til de næste mesterskaber, siger Sophie Møller Madsen.

 

Klubkammeraterne forklarer, at meget har ændret sig siden den første coronalockdown. For eksempel har der ikke været lige så mange mennesker i svømmehallen, og siden de skærpede restriktioner trådte i kraft i december, er der flere holdkammerater, som de slet ikke har set.

 

Nedlukningen af svømmehallen i Fredericia har betydet, at svømmerne i DeltaSwim har holdt sig i gang med forskellige aktiviteter, og det hjælper på motivationen at kunne fokusere på at blive god til noget andet.

 

- Vi har prøvet nogle nye sportsgrene og forsøgt at lægge et konkurrenceelement over aktiviteterne. Vi udfordrer og presser os selv på nogle nye områder, men vi håber, at vi snart kan komme tilbage i svømmehallen, siger Victoria Richards, der bakkes op af sin klubkammerart.

 

- Der har ikke været nogen syge, så det er træls, at vi nu igen er lukket ned. Vi har vist, at vi godt kan svømme sikkert og forsvarligt, siger Sophie Møller Madsen.

 

Læs også: Brug coronalockdown til at komme i gang med mindfulness.


 


Cookieindstillinger