0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
September
2021
28
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Dygtige træningsmiljøer klarer sig flot gennem ni måneders coronarestriktioner

16-12-2020

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion gør status på DM Junior 2020.

Af: Klaus Bach Christensen

Den 3. december sprang de første juniorpiger i Greve Svømmehals bassin, da der fra den 3.-6. december blev afholdt danske juniormesterskaber for juniorpiger. Landets juniordrenge fulgte trop, da de ligeledes, for første gang i et år, skulle svømme om danske juniormedaljer på kortbane i Aarhus Svømmestadion fra den 5.-8. december.

 

Begge juniormesterskaber foregik under særligt tilpassede afholdelseskoncepter, og talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub hæfter sig ved, hvor godt svømmesportens klubber har klaret sig igennem ni vanskelige måneder med nedlukninger og restriktioner.

 

- Det har været meget opløftende at følge DM Junior på kortbane over seks dage i Greve og Aarhus. Vi har oplevet en samlet forbedringsprocent på samme niveau, som vi kender det fra tidligere mesterskaber, og det vidner om, at der på trods af restriktioner og nedlukninger stadig er en god løbende udvikling på juniorsiden i dansk svømmesport, siger Thomas Stub og uddyber:

 

- Der skal derfor sendes stor ros til landets mange dygtige træningsmiljøer, for de fine præstationer ved danske juniormesterskaber. Svømmernes udvikling er et tydeligt udtryk for, at træningsmiljøerne er lykkes med at klare sig igennem én af de mest udfordrende perioder i mange, mange år.

 

Imponeret er Dansk Svømmeunions talentansvarlige over svømmernes ageren under afholdelsen af DM Junior. Thomas Stub pointerer, hvor disciplinerede og opmærksomme svømmerne har været på at overholde de opstillede retningslinjer, hvilket har medvirket til, at juniormesterskaberne er afholdt i trygge rammer.

 

- Vi har haft rigtig gode relationer til vores samarbejdspartnere i de klubber, svømmehaller og kommuner, som har været værter for de to juniormesterskaber. Det har været en helt afgørende forudsætning for at gennemføre juniormesterskaberne under de gældende coronarestriktioner. Personerne i både Greve og Aarhus har været fremragende samarbejdspartnere, og der skal lyde en stor tak til lokalarrangørerne, som har leveret en kæmpestor og dygtig indsats, siger Thomas Stub.

 

Nævneværdige præstationer

Af iøjnefaldende præstationer under DM Junior er det svært at komme udenom Rasmus Nickelsens tider på 100 meter fri samt 50 og 100 meter butterfly. Allerede på juniormesterskabets første dag tilbagelagde den talentfulde landsholdssvømmer fra Helsingør Svømmeklub fire baner crawl i tiden 48.02. Tiden var en forbedring af Daniel Skaanings juniorrekord på distancen fra 2009 med 0,59 sekunder.

 

På andendagen leverede Rasmus Nickelsen endnu en pragtpræstation, idet han med tiden 22.79 på 50 meter butterfly tangerede Jakob Andkjærs danske rekord på distancen fra 2009. Helsingør-svømmeren forbedrede dermed sin egen juniorrekord med 0,19 sekunder. Tiden er tilmed også nordisk juniorrekord.

 

Et hattrick blev det til på sidstedagen, hvor landsholdssvømmeren med endnu en personlig rekord forbedrede sin danske juniorrekord på 100 meter butterfly med 0,18 sekunder. Juniorrekorden på distancen er nu så hurtig som 51.16 – blot 0,02 sekunder fra Daniel Steen Andersens danske rekord fra 2014.

 

 

Para-svømmer Alexander Hillhouse (S14) fra Svømmeklubben KVIK Kastrup deltog også under juniormesterskabet, og han leverede ikke mindre end tre danske rekorder – alle sammen i disciplinen butterfly. På 50 meter distancen slog KVIK-svømmeren ind i tiden 27.99 og forbedrede den danske rekord med 0,13 sekunder. Den dobbelte distance tilbagelagde Alexander Hillhouse i tiden 1.01.94 – en forbedring af den danske rekord med 1,98 sekunder. På 200 meter butterfly svømmede han endnu en rekord, da han satte sine hænder i væggen i tiden 2.23.03 – en forbedring på 3,39 sekunder.

 

Foto: Svømmeklubben KVIK Kastrup.