0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Afklaring: DM afholdes som planlagt i Helsingør

09-12-2020

I sikre og trygge rammer skal Danmarks bedste svømmere konkurrere.

Af: Klaus Bach Christensen

Vi har de seneste døgn taget bestik af sundhedssituationen i samfundet og nøje undersøgt de skærpede coronarestriktioner, som Statsministeriet præsenterede i mandags. Efter at have været i dialog med væsentlige parter kan vi med stor glæde officielt meddele, at der bliver afholdt DM Kortbane i Helsingør fra den 14.-21. december.

 

Her konkurrerer damerne danmarksmesterskabets første fire dage, mens herrerne konkurrerer periodens sidste fire dage.

 

En af de store landsholdsprofiler, der stiller til start er Anton Ørskov Ipsen fra SIGMA Swim. Om den bekræftede DM-afholdelse siger han:

 

- Altså du kan prøve at åbne din kalender og bladre et halvt år frem og tilbage. Der er ikke et eneste mesterskab, så det er helt essentielt for hele SvømmeDanmark, at der bliver afholdt et mesterskab, hvor svømmere kan konkurrere på en tryg og sikker måde. De sidste tre måneder har SvømmeDanmark trænet frem mod DM, og jeg er sikker på, at alle svømmere lige nu føler en stor forløsning. Setuppet er testet under DM Junior i Greve og Aarhus, og det giver mig en tryghed at vide, at setuppet også er blevet vendt med relevante myndigheder.

 

Inden de fleste ånder lettet op, må vi dog meddele, at myndighedernes skærpede tiltag for at lægge en dæmper på coronasmittens udvikling kommer til at have betydning for afholdelsen af det længeventede DM.

 

Vedrørende testning for coronavirus

Vi har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har oplyst os, at alle landets unge i aldersgruppen 15-25-årige bør lade sig teste op til juleaften. Opfordringen støtter vi på det kraftigste, hvorfor vi opfordrer alle deltagende svømmere i aldersgruppen til at få foretaget en PCR-test for coronavirus, inden de ankommer til Helsingør og deltager i mesterskabet.

 

Vi har fuld forståelse for, at det kan være svært at få testtider så tæt på mesterskabets start. Efter vores dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed henviser vi derfor svømmere til at få taget en coronatest i en nærtliggende kommune, hvis ventetiden er kortere der. Oplys gerne at I får foretaget testen i forbindelse med deltagelse i et sportsarrangement.

 

Kun svømmere og nødvendigt personale tilstede i svømmehallen

Svømmere, officials, frivillige og andet nødvendigt personale bliver de eneste, der får adgang til svømmehallen under danmarksmesterskabet. Det betyder, at mesterskabet blandt andet bliver uden trænere på bassinkanten. Beslutningen skyldes, at vi ikke finder det muligt at holde trænere tilstrækkeligt adskilt fra hinanden på grund af pladsproblemer i svømmehallen. Ligeledes vil vi heller ikke kunne garantere den nødvendige afstand mellem de forskellige holds trænere og svømmere, hvorfor det ikke er forsvarligt at have begge grupper i svømmehallen på samme tid.

 

- Jeg vil hellere afholde et DM på denne måde, end slet ikke at afholde det. Det er godt for svømmerne og deres motivation, at DM bliver afholdt, og jeg er sikker på, at det bliver en spændende udfordring for både trænere og svømmere, at svømmerne i højere grad bliver overladt til dem selv i forhold til de sidste forberedelser og raceplan. Det er selvfølgelig træls, at jeg ikke kan være med på forreste række, men omvendt er det frugterne af de sidste fire måneders hårde arbejde, svømmerne skal høste, og ikke hvad vi trænere tror, vi kan trylle frem de sidste ti minutter inden et løb, siger Bjørn Sørensen, der er cheftræner i Aalborg Svømmeklub.

 

Om DM-afholdelsen siger cheftræner i Svømmeklubben KVIK Kastrup Niels-Jørgen Jørgensen:

- Det er ærgerligt, at situationen er, som den er, for vi trænere vil jo altid gerne være med på kanten og være med til at fuldføre det arbejde, vi sammen med svømmerne har lavet. Når det er sagt, skal vi leve op til de gældende retningslinjer, anvende et forsigtighedsprincip og vise samfundssind, så jeg støtter naturligvis op om en tryg og sikker mesterskabsafholdelse. Det er en enorm lettelse for svømmerne, at de nu ved, at de får lov til at konkurrere på højest nationale niveau efter mange måneders uvished, og jeg er sikker på, at erfaringerne fra DM Junior vil medvirke til, at vi får et velgennemført danmarksmesterskab.

 

Presse og fotografer

Vi hilser landets presse velkommen til danmarksmesterskabet i Helsingør. For at minimere risikoen for smittespredning vil pressens ophold i Helsingør Svømmehal dog blive kort, ligesom interviews vil foregå uden for svømmehallen. Kontakt derfor kommunikationskonsulent Klaus Christensen på kbc@svoem.dk eller 28305012, hvis I ønsker at være fysisk til stede under danmarksmesterskabet.


 


Cookieindstillinger