0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

13
April
2021
Andet
Inspiration til nye og anderledes aktiviteter.
On-line Microsoft Teams
14
April
2021
Andet
Orientering om corona situationen
Online
15
April
2021
Andet
Valgmøde - ordinære bestyrelsesmedlemmer
Online

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
April
2021
Træner/instruktør
Aqua+ Akademi AQUA21-3634
Hobro Idrætscenter
24
April
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM121-3611
Frederikssund Svømmehal
24
April
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 ISG21-3433
Danhostel Store Heddinge

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


DM-status: Det er sket siden gårsdagens pressemøde

08-12-2020

Afholdelsen af DM Kortbane 2020 virker fortsat realistisk.

Af: Klaus Bach Christensen

Kære SvømmeDanmark

 

Gårsdagens nye coronarestriktioner har rejst en række spørgsmål vedrørende den planlagte afholdelse af årets danmarksmesterskaber på kortbane i Helsingør Svømmehal. Er der adgang til svømmehallen? Hvor skal svømmerne bo, hvad skal de spise og er det overhovedet sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde DM?

 

Vi har i løbet af i dag haft dialog med Danmarks Idrætsforbund (DIF), der bekræfter, at DM Kortbane 2020 kan gennemføres, da et dansk mesterskab for øverste nationale niveau klassificeres som professionel sport, der er undtaget forsamlingsforbuddet. Herudover er vi i tæt dialog med Helsingør Kommune og Helsingør Svømmehal, der fortsat hilser SvømmeDanmark velkommen. Det vil sige, at der er adgang til svømmehallen, og mesterskabet kan umiddelbart afholdes efter det coronatilpassede setup.

 

Hvilken indflydelse får de nye coronarestriktioner?

Fra i morgen påvirkes 38 kommuner af de nye coronarestriktioner, hvor blandt andet svømmehaller nedlukkes. På trods af at DM-kvalificerede svømmere, ifølge Kulturministeriet, defineres som værende professionelle atleter, kan de nye restriktioner betyde, at mange svømmere ikke har mulighed for at træne henholdsvis de sidste fem og ni dage frem mod mesterskabets start.

 

Det er på ingen måde i sportens ånd, og derfor rækker vi ud til de deltagende klubber for at sikre os, at klubbernes kvalificerede DM-svømmere har mulighed for at træne frem mod danmarksmesterskabets start. Langt størstedelen af de klubber, vi har talt med, har allerede givet positive tilbagemeldinger herpå, men skulle din klub være udfordret, hvad angår træningsmuligheder frem mod DM, så kontakt hurtigst muligt udviklingskonsulent Lars Bo Larsen på mobil: 29160901 eller mail: lbl@svoem.dk. Danmarks Idrætsforbund (DIF) har dialog med myndighederne om dette problem, men de opfordrer i første omgang til, at klubberne søger lokale løsninger med deres kommuner.

 

De skærpede coronarestriktioner har også betydning for, hvorvidt svømmerne kan blive bespist og overnatte under mesterskabet. Lige nu er vi i tæt dialog med Comwell Borupgaard i Helsingør, der har bekræftet, at det forsat er muligt at tilbyde overnatning og bespisning. I den forbindelse har vi også været i kontakt med Nordsjællands Politi.

 

DM Junior har givet vigtig viden

Siden torsdag den 3. december er der afholdt DM for juniorsvømmere i henholdsvis Greve Svømmehal og Aarhus Svømmestadion. I den forbindelse har vi fået nyttig viden, som vil blive brugt til at gøre afholdelsen af DM Kortbane endnu mere tryg og sikker for de deltagende svømmere.

 

Sundhedsmyndighederne opfordrer 15-25-årige i 17 hovedstadskommuner til at blive testet for coronavirus inden juleaften. I lyset af opfordringen gør vi det til et krav, at kvalificerede svømmere i denne aldersgruppe fra klubber i de pågældende kommuner lader sig teste for coronavirus senest 72 timer inden danmarksmesterskabets start. Det vil sige senest den 11. december for damer og senest den 15. december for herrer. Derudover overvejer vi lige nu, om vi skal gøre yderligere angående krav til testning.

 

Med tryghed og sikkerhed for øje vil der desværre ikke være adgang for tilskuere under mesterskabet, heriblandt trænere. Det betyder, at alle må følge danmarksmesterskabet via LiveTiming, hvor livestreaming vil være tilgængelig.

 

Vi ser fortsat med fortrøstning på mulighederne for afholdelsen af DM Kortbane 2020, men de sidste brikker mangler at falde på plads, før vi endeligt kan melde ud, om danmarksmesterskabet kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt og med den rette sportslige optakt.

 

Så snart vi har yderligere nyt, melder vi ud herom.