0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Så skal der races! DM for juniordrenge afholdes i Aarhus Svømmestadion

03-12-2020

Første nationale juniormesterskab i et år. Hvor står de danske juniordrenge?

Af: Klaus Bach Christensen

Fra lørdag den 5. december til og med tirsdag den 8. december kan du lade dig underholde af Danmarks stjernefrø, når Dansk Svømmeunion sammen med lokalarrangør, AGF Svømning, blænder op for danske juniormesterskaber på kortbane for drenge (DMJ). Så få endelig handlet ind af diverse julegodter, så du ikke løber tør for lækkerier, når det første juniormesterskab i et år bliver afholdt for drenge i alderen 15 til 17 år.

 

Sidste gang den absolutte top af danske juniorsvømmere satte hinanden stævne var tilbage i slutningen af oktober 2019, da DM for juniorer blev afholdt i DGI Huset Vejle. Dengang deltog både juniordrenge og -piger, men på grund af de gældende coronarestriktioner og forsamlingsforbuddet er det ikke muligt at afholde mesterskabet for begge køn samtidigt.

 

En af de drenge, der deltog ved juniormesterskabet i fjor, er Sander Kudahl Zaccarin fra AGF Svømning. Han er spændt som en fjeder og tripper for at komme i vandet og race igen.

 

- Jeg synes, det er superfedt, at Unionen har gjort det muligt at afholde DMJ. Jeg har savnet at svømme stævner de sidste par måneder, så jeg glæder mig rigtig meget til at svømme stævnet nedtrappet igen, siger Sander Kudahl Zaccarin.

 

Sander Kudahl Zaccarin stiller motiveret til start.

Foto: AGF Svømning.

 

Den 17-årige AGF-svømmer stiller til start i disciplinerne 50 og 100 meter rygcrawl samt 100 meter medley, og han er topmotiveret for at svømme hurtigt på hjemmebane.

 

- Jeg tror, det bliver en superfed oplevelse, og det har helt klart givet mig lidt mere motivation for at træne op til stævnet. Det er superærgerligt, at min familie ikke har mulighed for at komme og se mig svømme, nu vi er på hjemmebane, men jeg forstår godt, at det ikke er muligt i forhold til coronarestriktionerne, siger Sander Kudahl Zaccarin.

 

Heldigvis kan AGF-svømmerens familie og alle andre livestreame juniormesterskabet for drenge – præcis som alle kan i Greve Svømmehal, hvor det danske juniormesterskab på kortbane i går startede for piger. Her har stævneledelsen allerede gjort sig vigtige erfaringer om det nye coronasetup, som er videregivet til stævneledelsen i Aarhus Svømmestadion.

 

- Den viden, vi allerede har fået omkring afholdelsen under det nye setup, har vi overbragt til lokalarrangøren i Aarhus, så også de kan afholde et trygt og sikkert juniormesterskab.Samtidig vil jeg på vegne af hele SvømmeDanmark gerne sende en stor tak til Aarhus Svømmestadion og AGF Svømning med cheftræner Line Petersen i spidsen. I en presset situation langt henne i forløbet var hun hurtig til at træffe en beslutning, så juniormesterskabet for drenge heldigvis blev en realitet, siger talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub, inden han sætter ord på sine forventninger til mesterskaber.

 

- Først har svømmerne skulle deale med forårets lange lockdownperiode, og efterfølgende har de mentalt skulle indstille sig på helt nye måder at træne og konkurrere på. Alle i dansk svømmesport er derfor spændte på at se svømmernes niveau til sæsonens første topningsstævne. Vi har afholdt vores danske mesterskab for hold virtuelt i år, og baseret på de resultaterne formoder jeg, at juniordrengene vil levere svømning på et højt niveau med mange personlige rekorder til følge, siger Thomas Stub.

 

Thomas Stub pointerer, at afholdelsen af DM Junior er afgørende for at fastholde svømmesportens unge talenter.

Foto: Michael Vienø.

 

Det danske juniormesterskab skal følges digitalt via Livetiming

Hvor end vi gerne ville invitere publikum inden for og overvære dansk juniorsvømning på absolut øverste hylde, må vi desværre meddele, at der ikke er mulighed for at åbne dørene for andre end juniormesterskabets deltagere.

 

Heldigvis livestreames hele mesterskabet, og vi opfordrer derfor til at følge med på Livetiming. Det er også muligt at købe appen ”LiveTiming”, som både kan downloades til iPhone og AndroidTM. Ligeledes kan du hente appen ”Svømmetider”, hvor du kan se svømmernes personlige tider, rekorder mv.

 

Efter hvert afsnit udarbejder vi et samlet klip med dagens begivenheder, som efterfølgende kan ses på vores YouTube-kanal.

 

Endeligt vil vi opfordre interesserede til at følge med på Facebook og Instagram, hvor vi dækker juniormesterskabet intenst.

  

Yderligere om DM for juniordrenge på kortbane

Det danske juniormesterskab for drenge afholdes i Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaards Gade 5, 8000, og foregår i perioden lørdag den 5. december til og med tirsdag den 8. december.

 

Alle løb afvikles med direkte finale, hvilket betyder, at der efter hvert løb kåres en juniormester. Mesterskabsafsnittene har hver dag start klokken 09.30.

 

Ved juniormesterskabet deltager ikke mindre end 231 drenge fra i alt 68 klubber. Juniordrenge er født i 2003, 2004 og 2005.

 

Yderligere oplysninger om DM Junior for drenge kan findes her, mens programmet kan ses her og juniorrekorder på kortbane er samlet her.

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Vi hilser naturligvis den danske presse velkommen. På grund af coronarestriktionerne skal pressen dog lade sig registrere hos kommunikationskonsulent i Dansk Svømmeunion, Klaus Bach Christensen på mail kbc@svoem.dk eller mobil: 28 30 50 12. Er der plads, får pressen herefter adgang til stævnet.

 

Spørgsmål vedrørende juniormesterskabet bedes rettes til talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub på mail ts@svoem.dk eller mobil: 20 62 13 50.


 


Cookieindstillinger