0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Merete Riisager er ny direktør i Dansk Svømmeunion

24-11-2020

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager indtager fra årsskiftet direktørstolen i unionen.

Af: Nora Thomsen


Dansk Svømmeunion har siden februar 2020 stået uden direktør, hvor daværende direktør Pia Holmen stoppede. I dag kan bestyrelsen præsentere unionens kommende direktør, der kommer til at stå i spidsen for 40 medarbejdere, knap 300 medlemsklubber og næsten 200.000 medlemmer.

”Vi har fundet en profil, der kan videreudvikle arbejdet omkring foreningsliv, frivillighed og civilsamfund. Jeg er sikker på, at det strategiske, idrætspolitiske arbejde målrettet vores vigtigste samarbejdspartnere, vil være et felt, som vores nye direktør vil favne”, udtaler formand Lars Jørgensen og fortsætter:

”Dansk Svømmeunion varetager mange forskelligartede opgaver lige fra det sociale ansvar for at lære danskere at svømme over vandsikkerhed på de danske strande med kystlivredningstjenesten til vores verdensklasse landsholdssetup. Hertil er der også de mindre sportsgrene såsom kunstsvømning, vandpolo og udspring og videreudvikling af vores store events TrygFonden Christiansborg Rundt og Danish Open. Der er nok at tage fat på. Vi er i bestyrelsen sikre på, at vi med Merete Riisager på holdet, har fået en virkelig stærk profil, som matcher opgaverne.”


Dansk Svømmeunions kommende direktør, Merete Riisager. Foto: Sif Meincke.

I dag er ledelsen klar til at præsentere omverdenen og ikke mindst SvømmeDanmark for unionens fremtidige direktør, som bliver en person, der nok er kendt fra de politiske bonede gulve, men som også selv har en fortid som svømmer, og på egen krop kender til glæden ved duften af klor, stævner, fællesskab og mange timers træning i bassinet.

”Jeg glæder mig meget til at tiltræde som direktør for Dansk Svømmeunion og arbejde for alle medlemmerne og de frivillige. Svømning giver glæde, sundhed, oplevelser og fællesskab for både børn og voksne, og det er svært at forestille sig et bedre sted, hvor jeg kan lægge mine kræfter.
Dansk Svømmeunion er det tredjestørste idrætsforbund i Danmark. Det rummer små og store klubber, elite, bredde, udspring, vandpolo, kunstsvømning og livredning. Jeg ønsker at skabe endnu bedre forhold for de mange mennesker, der lægger timer i deres sport og som hjælper til som frivillige”, udtaler Merete Riisager og fortsætter:

”Dansk Svømmeunion er en del af det civilsamfund, der gør, at vi lever i et velfungerende land, hvor vi kan arbejde sammen, tale sammen og løse problemer, når de opstår. Der er en masse tradition og historie i klubberne, og samtidig opstår der hele tiden nye måder at dyrke vandsport på, og rammerne omkring sporten ændrer sig. Det er et fantastisk foreningslandskab at træde ind i, og det glæder jeg mig utroligt meget til.”
 
”Dansk Svømmeunion er til for klubberne.Vi skal supportere dem, så de kan gøre et endnu bedre stykke arbejde med at lære alle børn at svømme og tilbyde vandsport til mennesker i alle aldre. Det bliver vigtigt for mig, når jeg starter i det nye år, at vi er et åbent forbund med en meget direkte kontakt til vores medlemmer.”

Om Merete Riisager

- Uddannet Cand.mag. i Pædagogik
- 44 år
- Bosiddende i København
- Opvokset på Fyn
- Tidligere svømmer i Svømmeklubben FREM og OSLF (i dag en del af H2Odense)
- Medlem af Folketinget 2011-2019
- Undervisningsminister 2016-2019
- Tidligere ansat i PricewaterhouseCoopers og LEGO
- Gift og mor til to

Dansk Svømmeunions kommende direktør tiltræder stillingen per 1. januar 2021.

Kontakt
For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.


 


Cookieindstillinger