0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

22
Juni
2021
22
Juni
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

30 juni Horsens

14. august Sønderborg

18. august Odense

7. september Holbæk

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

28. august Odense

Modul 4 - Ledende måldommer og tidtager

14. august Esbjerg

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

24
Juni
2021
Livredderprøver
Åbent-vand Underviserprøven Red21-3683
TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter
26
Juni
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3579
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet
30
Juni
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3673
Horsens Svømmeklub

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Regeringen skåner børne- og ungeidrætten for yderligere coronarestriktioner

23-10-2020

Lettelse i Dansk Svømmeunion oven på regeringens udmelding på fredagens pressemøde.

Af: Nora Thomsen


Hele fredagen har været nervepirrende for Dansk Svømmeunion og sandsynligvis det meste af det danske foreningsliv. For hvad ville regeringens bebudede coronarestriktioner have af konsekvenser for foreningerne og deres medlemmer? I timerne op til pressemødet svirrede det med rygter om et nedsat forsamlingsforbud for hele foreningslivet på 10 eller 20 personer. Heldigvis var der kun tale om løse rygter, og sandheden viste sig at være en anden. For statsminister Mette Frederiksen meddelte fredag aften, at regeringen har valgt at skåne børne- og ungeidrætten for yderligere restriktioner hvad angår forsamlingsforbuddet. Til gengæld rammes voksenidrætten af et forsamlingsforbud på 10 personer gældende for de kommende fire uger.

Alligevel er der tydelig lettelse at spore hos Dansk Svømmeunion, hvor konstitueret direktør Morten Hinnerup udtaler om aftenens udmelding:

- Det er naturligvis ikke rart at vores foreningsliv rammes, som vi oplever igen er tilfældet ved aftenens pressemøde. Men jeg må alligevel indrømme, at beslutningen om, at vores mange børn og unge i foreningerne kan fortsætte med deres sport uden yderligere restriktioner, er en kæmpe lettelse. Ud af vores i alt knap 200.000 medlemmer udgør børne- og ungemedlemmerne cirka 150.000. Alle de medlemmer kan fortsætte uforandret med deres træning i næste uge. De kan mødes med deres kammerater og dyrke både sporten og det sociale fællesskab, som vi ved, betyder noget helt særligt, når man er barn og ung. Det er noget, som vi værdsætter højt.

Hvad så med de resterende medlemmer – voksenmedlemmerne? Det er vel ikke lige meget, at de nu bliver ramt af et skærpet forsamlingsforbud?

- Nej, naturligvis er det ikke lige meget. Slet ikke. Men her tror jeg på, vi kan være hurtigt ude med forslag til, hvordan undervisningen kan gribes an i grupper med blot 10 deltagere. Det er jo netop voksne, vi taler om, så her vil det være forholdsvis let at kommunikere nye midlertidige retningslinjer og overholde dem. Endvidere er det naturligvis vores håb, at det nye forsamlingsforbud ophæves allerede om fire uger igen, udtaler Morten Hinnerup.

Ros til foreningerne og påmindelse om at vi alle fortsætter med at efterleve sundhedsmyndighedernes retningslinjer
I Dansk Svømmeunion er der ros til foreningerne for den måde, hvorpå de hidtil udmeldte coronavejledninger er blevet modtaget og fulgt på forbilledlig vis.

- Jeg er både stolt og imponeret over den måde, hvorpå vores mange foreninger har taget imod de svære og udfordrende restriktioner, vi løbende har været nødt til at udsende. Alle har gjort en stor indsats for at efterleve restriktionerne. Det skal foreningerne have en kæmpe tak for. Og så vil jeg skynde mig at understrege, at det nu er vigtigt, at vi fortsætter i samme spor og gør en dyd ud af at leve op til restriktionerne, som vi nok alle er ved at være trætte af. Men det er uhyre vigtigt, at vi fortsætter de gode takter og hjælper hinanden igennem endnu en svær tid. Kun på den måde kan vi fastholde det aktivitetsniveau vi trods alt oplever at have nu - og på sigt, komme helt ud på den anden side, hvor vi langt om længe kan glemme alt om forsamlingsforbud, afstande, afspritning med meget mere, lyder det afslutningsvis fra Dansk Svømmeunions konstituerede direktør, Morten Hinnerup.

Også sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, føler lettelse oven på fredagens pressemøde.

- Vi havde frygtet det værste, men vi glæder os over, at landets flere tusinde unge konkurrencesvømmere fortsat kan træne henimod de danske mesterskaber, som de er blevet stillet i sigte. I kølvandet af den første coronanedlukning oplevede vores foreninger begyndende medlemsfald, så for at fastholde og rekruttere nye medlemmer er det helt afgørende, at dansk svømmesport kan opretholde et aktivitetsniveau, da det er med til at holde hånden under vores stærke og talentfulde træningsmiljøer – om end restriktionerne stiller store krav til stævnearrangørerne samt de deltagende børn og unge, siger sportschef Lars Green Bach.

Dansk Svømmeunion afventer nu at modtage nye overordnede retningslinjer fra Kulturministeriet og Danmarks Idrætsforbund. Herefter vil disse straks blive anvendt med henblik på at udarbejde nye anvendelige retningslinjer for foreningerne, og de vil således blive en del af Vandsportens Corona-regler.

For spørgsmål vedrørende de nye coronarestriktioner henvises fortsat til Dansk Svømmeunions særlige e-mail: corona@svoem.dk
Alle henvendelser vil blive behandlet.

For yderligere information om de nye coronarestriktioner - se https://coronasmitte.dk/


Dansk Svømmeunion