0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lad ikke kommende coronarestriktioner smadre foreningslivet

23-10-2020

Opråb fra unionen til regeringen om ikke at nedsætte forsamlingsforbuddet for foreningslivet.
 

Af: Nora Thomsen

I Dansk Svømmeunion er der i disse timer stor bekymring for, hvad de bebudede coronarestriktioner vil få af konsekvenser for foreningslivet. Hvis forsamlingsforbuddet nedsættes til eksempelvis 10 eller 20 personer, bliver det så godt som umuligt for unionens klubber at holde liv i aktiviteter. Her tænkes ikke kun på stævner, som er det, mange medlemmer ser frem til i dagligdagen, men også på den daglige træning, som vil blive næsten umulig at håndtere i klubberne.

- Hvis regeringen beslutter, at forsamlingsforbuddet nedsættes til 10 eller 20 personer, bliver det, set med mine øjne, en katastrofe for vores medlemsklubber, der vil være tvunget til at lukke ned for de aktiviteter, der i dag håndteres på en ordentlig og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Vi har knap 200.000 medlemmer, som dyrker idræt i en forening i dag. Hvis forsamlingsforbuddet nedsættes markant, kommer det til at betyde, at deres aktive hverdag ophører, og at de kan se frem til en lang periode præget af usund inaktivitet, udtaler Morten Hinnerup, konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion.

Det rammer vores børn og unge ekstra hårdt
En stor gruppe af medlemmerne er børn og unge, som i dag dyrker svømning flere gange om ugen.

- Jeg er særligt bekymret for vores mange børne- og ungemedlemmer, der tilbringer rigtig meget af deres fritid i en svømmeklub. Udover at de får en masse vigtig motion via svømningen, er det også her at børnene dyrker deres sociale fællesskaber. Hvis alt dette må lukkes ned, rammer det denne store medlemsgruppe på trivslen, hvilket jeg mener er at betale en alt for stor pris i den konkrete situation, vi befinder os i for øjeblikket.

Giv os dispensation til at holde liv i idrætslivet 
Ifølge Morten Hinnerup har Dansk Svømmeunions klubber i længere tid vist, at de kan håndtere at holde liv i klublivet og samtidig overholde de sundhedsmæssige restriktioner, vi alle er underligt for øjeblikket. Derfor er det Morten Hinnerups opfordring, at regeringen lader foreningslivet være undtaget fra en nedsættelse af forsamlingsforbuddet.

- Vi har alle brug for at komme både fysisk og mentalt gennem de kommende mørke måneder. Her spiller foreningslivet en afgørende rolle. Vores klubber har i en længere periode vist, at de formår at overholde alle udstedte sundhedsrelaterede restriktioner. Derfor mener jeg, det vil være halsløs gerning at lukke det hele ned nu. Jeg håber inderligt, at regeringen vil lytte til idrættens organisationers opråb om at dispensere i forhold til forsamlingsforbuddet, så vi alle trods alt har dette væsentlige lyspunkt at glædes over i en i øvrigt svær og udfordret tid.

Dansk Svømmeunion.


 


Cookieindstillinger