0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det er vigtigt at føle sig som en del af holdet, når man går til svømning

22-10-2020

Nyt samarbejde med Mary Fonden skal styrke børns sammenhold til svømning.
 

Af: Nora Thomsen

De fleste børn går på et tidspunkt til svømning, og for mange af deres forældre er det primære formål med fritidsaktiviteten, at børnene lærer at svømme. Men svømning er meget mere end at kunne holde sig oven vande, det handler i lige så høj grad om at føle sig som en del af holdet uanset svømmeevnerne.

Det sætter Dansk Svømmeunion fokus på i projektet ”Antibulli Svømning” i samarbejde med Mary Fonden.
Siden 2019 er Antibulli Svømning blevet afprøvet i syv svømmeklubber. Med de erfaringer, der er hentet fra disse klubber, er vi glade for i dag at kunne annoncere, at der nu ligger en masse fine forslag til aktiviteter, som I, vores medlemsklubber, kan benytte i forbindelse med den daglige undervisning.


Målet med Antibulli Svømning er at bidrage til at skabe en hold- og klubkultur med høj tolerance, hvor alle respekterer hinanden, taler ordentligt og hjælper hinanden, så klubben er et rart sted at være.

Grundtanken ved Antibulli Svømning er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning.

 

Hvordan bruges Antibulli Svømning?

Som svømmeklub skal Antibulli Svømning ses som et redskab, der kan hjælpe klubbens trænere i arbejdet med at skabe et godt fællesskab på deres svømmehold.

 

Antibulli Svømning er et redskab, der består af vejledning, gode råd og øvelser, der kan bidrage til at styrke fællesskabet på svømmeklubbens hold. Øvelserne kan tilpasses, så de passer til både yngre og ældre børn i alderen 6-12 år.

I Dansk Svømmeunion er det nyt at arbejde målrettet med sammenholdet iblandt børn og unge:
 

- Vi er glade for at have indgået samarbejdet med Mary Fonden omkring Antibulli Svømning, fordi vi tror på, det kan gøre en værdifuld forskel for de børn og unge, der går til svømning. Vi ved fra undersøgelser, at det betyder meget for børns motivation, at de føler sig som en del af et fællesskab, det gælder naturligvis også i foreningslivet. Nu glæder vi os til at få Antibulli Svømning ud at leve i de danske svømmeklubber, udtaler konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup.


Hvordan kommer I i gang?

Hvis I ønsker et forløb med Antibulli Svømning, vil vi anbefale, at I får besøg af en udviklingskonsulent fra Dansk Svømmeunion, som kan hjælpe jer med at starte forløbet op i netop jeres klub.

Kontakt udviklingskonsulent Anna Hauritz Nielsen for yderligere information på e-mail: aj@svoem.dk og mobil: 29 16 09 04.

 

Lyder Antibulli Svømning som noget for jeres klub, kan I læse meget mere her.

 

Lanceringen af Antibulli Svømning fandt sted i Helsingør Svømmehal torsdag eftermiddag den 22. oktober, hvor Helsingør Svømmeklub havde organiseret at have nogle børn klar til at vise eksempler på øvelser fra Antibulli Svømning. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary var gæst til lanceringen, hvilket var en stor glæde for både børn og voksne. Nedenfor fremgår nogle skønne billeder fra lanceringen i Helsingør. Fotograf: Steen Brogaard.

 

 

 

 


 


 


Cookieindstillinger