0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

24
Januar
2022
Andet
Dialogmøde
Brøndby
25
Januar
2022
Andet
Ekstraordinær disciplinmøde Vandpolo
Online

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

27
Januar
2022
Officials
Modul 1 Digitalt OMD122-3843
Teams
29
Januar
2022
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM222-3862
Kløvermarksskolen, Haderslev
29
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3833
Hedegårdsskolen (Lokale E1), Brønderslev

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Best practice: Afholdelse af svømmestævner under hensyntagen til COVID-19

25-09-2020

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnetøj.

Af: Klaus Bach Christensen

Indrømmet. De skiftende retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne kombineret med et omskifteligt forsamlingsforbud gør det yderst vanskeligt at arrangere og afholde et svømmestævne.

 

Med alternative og kreative løsninger har Solrød Svømmeklub knækket koden. Det glæder klubbens cheftræner Henrik Hartvig-Olsen, som fornøjet kunne overvære sine svømmere i aktion igen.

 

- Der blev svømmet nogle rigtig fine tider, selvom det var under nogle meget anderledes rammer. Eksempelvis var det ikke tilladt at heppe på hinanden, og svømmerne skulle følge en plan for, hvornår de skulle klæde om, og hvor de måtte opholde sig under stævnet.

 

Foruden svømmere fra Solrød Svømmeklub deltog også Taastrup Svømmeklub og Vallensbæk Svømmeklub i stævnet. På daværende tidspunkt var begge kommuner såkaldte ”røde kommuner” på grund af høje coronasmittetryk. Det afholdte dog ikke Solrød Svømmeklub fra at invitere klubberne til konkurrence.

 

- Når klubberne ankom, briefede jeg dem om, hvordan det hele kom til at foregå med henblik på at leve op til de gældende retningslinjer. Det gjorde, at stævneafviklingen forløb let, og der var fuld forståelse for vores tiltag.

 

For at kunne afholde svømmestævnet handlede det i høj grad om ikke at blande de tre klubber med hinanden. Konkret udmøntede det sig i, at hver klub havde x-antal minutter til at klæde om. Derudover havde hver klub et afmærket område i svømmehallen, hvor de måtte opholde sig.

 

Svømmerne fra Solrød Svømmeklub på træningslejr tidligere i år inden coronavirussens udbrud. 

Foto: Solrød Svømmeklub

 

- Hver klub fik to opvarmningsbaner. De to klubber med yderbanerne havde tilgang til bassinet i den lave ende, mens klubben med midterbanerne skulle tilgå bassinet fra den dybde ende. Undervejs kunne klubberne lave en sprintbane for egne svømmere, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Efter indsvømning er der ofte pres på omklædningsrummene, hvor svømmerne skifter fra træningsbadetøj til konkurrencetøj. Det problem imødekom man ved at sætte plader og bokse op ved hver klubs afmærkede område. Her kunne svømmerne klæde om og undgå kontakt med de øvrige svømmere.

 

Solrøds cheftræner forklarer, at hver klubs afmærkede område var placeret ved en dør. Den gjorde det muligt for svømmerne at varme op udendørs og isoleret.

 

- Vi havde fint vejr, og når det bliver køligere, kan der let opsættes en pavillon til hver klub, så svømmerne ikke bliver våde og kolde under deres opvarmning.

 

Rundt om konkurrencebassinet var der gjort plads til, at svømmerne via forskellige passager kunne komme til og fra deres løb uden at gå på kompromis med afstandskravene.

 

- Vi afholdte stævnet inden det nuværende forsamlingsforbud trådte i kraft, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi ville kunne afholde et lige så godt svømmestævne for 50, som vi gjorde for 100, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Stor hjælp fra ivrige frivillige

Optil stævnet oplevede Solrød Svømmeklub stor interesse fra forældre, som gerne ville hjælpe til – også fra forældre, som normalt ikke gør sig som eksempelvis officials eller frivillige. Det gjorde, at klubben kunne have personer, der hjalp til med at have overblikket over, hvor mange personer der var i omklædningsrummene.

 

- Vi sætter stor pris på opbakningen, som faktisk var den så stor, at vi blev nødt til at sætte et kamera op i svømmehallen, så forældre og andre interesserede kunne følge live med via YouTube. For havde de også været i svømmehallen, kunne vi ikke have været så mange svømmere, og det er trods alt dem, det handler om, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Mulighederne for afholdelse af svømmestævner er bestemt til stede, og vi er glade for, at Solrød Svømmeklub og cheftræner Henrik Hartvig-Olsen ville dele deres erfaringer med stævneafholdelse i en coronatid.

 

Har du også en god historie, hører vi gerne fra dig. Kontakt endelig kommunikationskonsulent Klaus Christensen på 28305012 eller kbc@svoem.dk