0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

COVID 19 (corona): FAQ | Coronavirus

21-08-2020

De oftest stillede spørgsmål relateret til COVID 19.

Af: Klaus Bach Christensen

Mens undervisningen i nogle klubber allerede er i gang, er andre klubber ved at gøre sig klar til at tage imod denne sæsons medlemmer. Det medfører naturligvis en masse spørgsmål, hvorfor vi har valgt at lave denne artikel med de hyppigst stillede corona-spørgsmål. Artiklen vil vi løbende opdatere, så følg endelig med.

 

Tidligere på ugen udsendte vi seneste nyt vedrørende vejledninger og retningslinjer for, hvordan svømmeundervisning kan foregå i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Direkte links til download findes her:

 

Vejledning for svømmeklubber ved brug af svømmebade – klik her
Vandsportens corona-regler – klik her
Corona-regler for svømmeinstruktører - klik her
DIF’s anbefalinger - klik her
 

Få hele overblikket over de opdaterede vejledninger og retningslinjer her.

 

I løbet af næste uge (uge 35) udsendes en særlig guide til svømmetrænere, som klubberne nemt kan printe ud og udlevere til deres trænere, når de skal klæde dem på til corona-undervisning.

 

Svømningens hyppigst stillede spørgsmål (video)

 

Må forskellige grupper mødes på vej ind og ud af omklædningsrum?

Svar: Ja, det må de gerne – så længe afstandskrav overholdes (4 kvadratmeter pr. person og 1 meters afstand mellem hver person).

 

Det kan dog være en fordel at ensrette omklædningsrummene (så man ikke går i bad efter svømning), fordi det vil være lettere at sikre, at der ikke kommer for mange personer ind i omklædningsrummene.

 

Må svømmerne dele fælles udstyr, uden at udstyret er rengjort mellem hver bruger?

Svar: Ja, det må de gerne. Fælles udstyr (som bensparksplader, svømmebælter og aquaorme) rengøres rutinemæssigt, eksempelvis inden dagens svømmeundervisning begynder. Start dagen med at skylle al udstyr af med en vandslange.

 

Fælles udstyr behøver således ikke rengøres mellem hver bruger. Det er en fordel, hvis I kan holde udstyret vådt (udstyret må helst ikke tørre ind mellem hver bruger).

 

Skal afstandskrav overholdes, hvis det hele tiden er den samme gruppe svømmere, der træner sammen?

Svar: Ja, afstandskravene skal hele tiden forsøges efterlevet. Dvs. der skal være 4 kvadratmeter pr. person, både i omklædning og bassin. Ydermere skal der holdes 1 meters afstand mellem hver person, både i omklædning og bassin. Ved fysisk aktivitet (dvs. når man er i bevægelse i bassinet) anbefales 2 meters afstand mellem hver person.

 

Må der være mere end 100 personer i det samme bassin?

Svar: Ja, hvis grupperne er synligt adskilte, og hvis afstandskravene overholdes, må der gerne være flere grupper á 100 personer i det samme bassin. Anbefalingen er, at der er mindst 2 meter mellem hver gruppe á 100 personer, og at markeringer (eksempelvis med banetorve) tydligeligt angiver adskillelsen mellem de respektive grupper.


 


Cookieindstillinger