0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Eyleifur Jóhannesson hædres med Dansk Svømmeunions æresbevis

04-07-2020

Aalborg Svømmeklubs mangeårige cheftræner overrækkes æresbevis til sin afskedsreception.

Af: Klaus Bach Christensen

Eyleifur Jóhannesson har været cheftræner i Aalborg Svømmeklub siden august 2007, og efter 13 år i spidsen for den nordjyske svømmeklub er det nu slut. Tidligere på året annoncerende parterne, at det mangeårige samarbejde ville ophøre efter denne sæson, og i dag afholdte Aalborg Svømmeklub en flot afskedsreception for den succesfulde træner i Svømmeland i Nørresundby, hvor det islandske flag var hejst .

 

I den forbindelse var Dansk Svømmeunion til stede med flere repræsentanter, heriblandt bestyrelsesmedlem Stine Simone Sørensen. Hun overrakte den islandske træner Dansk Svømmeunions æresbevis, som er den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion.

 

I talen til Eyleifur Jóhannesson, som efter sin trænerkarriere i Danmark kan skrive OL- samt VM- og EM-medaljer på sit CV, sagde Stine Simone Sørensen blandt andet:

 

- Der er ingen i tvivl om, at du er meget dedikeret og dine resultater beviser, at det, du gør, virker! Du har leveret meget flotte resultater med Aalborg Svømmeklub – du har været med til at løfte AS’ sportslige niveau, både nationalt og internationalt.

 

- Men også din indsats og holdning til, at svømmerne både skal skabe en sportslig karriere og have en uddannelse har nydt stor anerkendelse. Jeg ved, at dine svømmere – og sikkert også deres familier, har sat stor pris på dette.

 

Eyleifur Jóhannesson får overrakt sit æresbevis af Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem Stine Simone Sørensen.

Foto: Aalborg Svømmeklub.

 

Videointerview: Eyleifur Jóhannesson som ser tilbage på sin tid i Aalborg Svømmeklub.

 

Sportschef Lars Green Bach var også tilstede for at sige ordentlig farvel til Eyleifur Jóhannesson, der virkelig har præget dansk svømmesport de seneste mange år. I sin tale til AS-træneren hæftede Lars Green Bach sig ved Eyleifur Jóhannessons passion, vedholdenhed samt analytiske interessere, som har vist dansk svømning nye måder at analysere svømmernes præstationer på.

 

Ved EM i Berlin 2014 vandt Aalborg Svømmeklub 2 x GULD i henholdsvis 100m ryg (D) og 200m butterfly (H).

Foto: Patrick Kraemer

 

Tidligere svømmere og trænere deltog også i Eyleifur Jóhannessons afskedsreception, hvor han altså fik overrakt Dansk Svømmeunions æresbevis.

 

Læs mere om Dansk Svømmeunions æresbevis og se tidligere prismodtagere her.


 


Cookieindstillinger