0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion præsenterer landsholdene for sæson 2020/2021

02-07-2020

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

Af: Klaus Bach Christensen

I januar måned præsenterede Dansk Svømmeunions Sportsafdeling tankerne om et revideret landsholdssystem i Sportsafdelingens trænernetværk, med planlagt opstart i sæsonen 2020/21. På daværende tidspunkt havde vi ingen idé om, at verden skulle forandre sig pga. COVID-19. 

 

På den baggrund har vi i Sportsafdelingen besluttet, at det vil være forkert at starte det reviderede landsholdssystem op, som svømmerne på baggrund af COVID-19 ikke har haft mulighed for at kvalificere sig til. Det omtalte landholdssystem træder derfor først i kraft pr. 1/9 2021.


Dernæst har den internationale kalender forandret sig væsentligt, da OL som bekendt er skubbet et år til sommeren 2021. Ligeledes er EM Langbane, VM Langbane og VM Kortbane flyttet, hvilket betyder, at vi går to travle år i møde med mange internationale mesterskaber.

 

Vi har derfor valgt, at den kommende sæson kommer til at bestå af to spor i landsholdsarbejdet.

 

Dansk Svømmeunions Sportsafdeling præsenterer landsholdsbruttogrupperne frem mod OL 2021 og OL 2024.
Foto: Patrick Kraemer.


Det ene spor vil være rettet mod OL 2021, som fortsat er kulminationen for den nuværende olympiade. Vi ønsker at fastholde dette som vores vigtigste, kortsigtede prioritet. På samme tid anerkender vi, at den kommende sæson samtidig er starten på en ny 4-årig olympisk periode, som begynder sideløbende med, at den nuværende olympiade skal afsluttes med succes.

 

Derfor vil vi på det andet spor i landholdsarbejdet i den kommende sæson tage udgangspunkt i OL 2024. På den baggrund har vi valgt at sammensætte en OL 2021 trup og en OL 2024 trup til den kommende sæson.

 

Vi har opstillet et objektivt system til udtagelser baseret på langbaneresultater i perioden fra 1/1-2019 og frem til i dag.

 

OL 2021 truppen er udtaget ud fra følgende kriterier og prioriteter:

  1. Svømmere med individuelt medalje- og finalepotentiale
  2. Svømmere med individuelt top-16 potentiale

 

Vi har vurderet, at svømmere, som siden 1/1-19 har svømmet maksimalt 2% fra de nuværende OL 2020 krav, har en begrundet chance for at opnå ovenstående. De svømmere vil dermed udgøre OL 2021 truppen.

OL 2024 truppen er udtaget ud fra følgende kriterier og prioriteter:

  1. Perspektiv til at kunne svømme sig til minimum en individuel top-16 placering
  2. Yngre svømmere med forventet stort udviklingspotentiale
    • Damer årgang 99 – 03
    • Herre årgang 98 – 02
  3. Svømmere som siden 1/1-19 har svømmet maksimalt 4% fra de nuværende OL 2020 krav

 

Se liste over udtagne svømmere her.

 

Vi har valgt udelukkende at fokusere på individuelle resultater og potentialer for begge grupper, og der vil dermed ikke blive taget specielle hensyn til eventuelle holdkapkvalifikationer til de to landsholdsgrupper.

 

Vi er bekendt med, at vi med denne udvælgelsesform risikerer at overse svømmere, som måske burde være udtaget.

 

For at imødekomme problematikken vil det være muligt at sende en motiveret ansøgning om optagelse i en af de to trupper.

 

For at komme i betragtning skal der kunne dokumenteres relevante sportslige resultater i den pågældende periode, som ikke er blevet tilgodeset af de ovenstående kriterier. I forhold til OL 2024 truppen vil der ikke blive gået på kompromis med alderskriteriet. Det vil ligeledes kun være individuelle resultatperspektiver, som vil komme i betragtning.


Den motiverede ansøgning sendes til landstræner Stefan Hansen på mail: sh@svoem.dk

 

Har du yderligere spørgsmål til landsholdet 2020/21, er du meget velkommen til at kontakte landstræner Stefan Hansen på telefon 2931 1027 eller på mail sh@svoem.dk


 


Cookieindstillinger