0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sådan kommer du i gang med åbent vand

29-06-2020

Den lange pause væk fra indendørs-svømning gør det oplagt for konkurrencesvømmere at svømme i åbent vand.

Af: Klaus Bach Christensen

Perioden væk fra svømmehallen har for mange føltes uendelig lang – så lang, at mange konkurrencesvømmere har søgt mod det åbne vand. Her er blevet eksperimenteret med alt fra snor og line i udendørs badebassiner til korte svømmeture i søer og havet. Fælles for alle er, at de har skiftet korte speedos ud med våddragt, sokker og handsker.

 

Om det er de seneste ugers sommerlige vejrforhold, der har trukket flere mod det åbne vand, er svært at sige, men solens varme stråler har gjort det lunere at kaste sig i bølgen blå. Særligt på Instagram har vi set både unge konkurrencesvømmere og erfarne elitesvømmere være aktive i det åbne vand, og har du ikke selv været i gang, kan du begynde at svømme åbent vand med ganske lidt udstyr.

 

Det er der flere gode grunde til at gøre, som vi vender tilbage til.

 

For inden du går i gang med at svømme åbent vand, er der en række praktiske ting, som du skal være opmærksom på:

  • Svøm altid mindst to sammen
  • Lær dit svømmested at kende og læs vind og vejr (se videoer og praktisk info her)
  • Lyt til din krop og brug tid på at væn dig til træning i det køligere vand
  • Brug våddragt og havtaske. Er vandet meget koldt, kan du også bruge handsker og sokker (Gode råd til valg af våddragt)

 

Endeligt skal du være opmærksom på at overholde sundhedsmyndighederne generelle krav og anbefalinger. DIF opdaterer dem løbende for udendørs aktiviteter på siden her.

 

Åbent vand svømning er optimalt for konkurrencesvømmere.

Foto: Jakob Gjerluff Ager.

 

Åbent vand ruster dig til den kommende sæson

Mange konkurrencesvømmere har et hav af ugentlige træningspas.  I en lang periode af 2020 har det ikke været muligt at træne en eneste gang på grund af COVID-19, men den seneste periodes solskinstimer har varmet Danmarks have, søer og vandløb op til temperaturer, som gør det muligt at svømmetræne – også længere tid ad gangen.

 

Selvom åbent vand-svømning på ingen måde er det samme som bassinsvømning, har du alligevel mulighed for at opbygge kondition og udholdenhed, vedligeholde din vandføling og forebygge eventuelle skader. Du står således stærkere, når næste sæson starter – og hvem ved? Måske du bliver Danmarks nye åbent vand-stjerne…

 

Dansk Svømmeunion stiller skarpt på åbent vand-svømning

Mens vi fortsat venter på, at bassinsvømning kan foregå under normale forhold, har Dansk Svømmeunion valgt at rette fokus mod åbent vand-svømning for konkurrencesvømmere og svømmetrænere. Den næste tid kan du blandt andet læse mere om nødvendigt udstyr til åbent vand, hvordan man træner i åbent vand samt få tilgang til træningsprogrammer.

 

Som et led i dette vil vi også slå et slag for eventen ’Danmark Svømmer’. Her kan du registrere dine svømmede kilometer og konkurrere mod dine klubkammerater. I kan også tilmelde jeres klub og kæmpe mod landets øvrige klubber. Det ugentlige leaderboard viser, hvem der har svømmet længst, så hvad venter du på?

 

Med træning i åbent vand står du stærkere ved sæsonstart.

Foto: Trine, vilmedfoto.dk

 

Tilmeld dig og din klub ved at klikke her.


 


Cookieindstillinger