0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
September
2021
28
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Danmarks elitesvømmere er tilbage i Taastrup Svømmehal

18-05-2020

NTC-svømmere glæder sig over at være retur i Taastrup Svømmehal.

Af: Klaus Bach Christensen

Det vækker jubel hos alle parter, at 41 Team Danmark-godkendte svømmere nu har fået lov af Folketinget til at vende tilbage til deres vante træningsrammer. Det gælder blandt andet OL-svømmerne og andre topsvømmere i Det Nationale Træningscenter, som i dag kan genoptage træningen i Taastrup Svømmehal - bl.a. internationale medaljevindende svømmere som Signe Bro og Tobias Bjerg. Og de har glædet sig:

                 

''Det er rigtig dejligt at kunne træne i ''vores'' svømmehal igen. Det giver gode muligheder for at arbejde på nogle detaljer i træningen, og så giver det optimal forberedelse frem til næste års OL. Det betyder utroligt meget for mig, at Høje-Taastrup Kommune, og medarbejderne i Taastrup Svømmehal, byder os velkommen tilbage i dag på mandag. Træningsfaciliteterne, og medarbejderne, i svømmehallen er af Danmarks bedste, og det passer til, at vi skal komme tilbage i absolut topform. Som atlet betyder kontinuitet rigtig meget for mental trivsel, og derfor sætter vi meget pris på støtten fra Høje-Taastrup Kommune og medarbejderne i svømmehallen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle de søde medarbejder i svømmehallen igen - måske med en kop kaffe på bassinkanten'', siger Signe Bro.

 

Under nogle andre rammer er NTC-svømmerne nu tilbage i deres normale træningsfaciliteter i Taastrup Svømmehal. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

”Det er super, at en hel række af vores absolutte topatleter nu er tilbage i Taastrup Svømmehal, som er en af Danmarks absolut bedste træningsfaciliteter for svømmere. Det har afgørende betydning for svømmernes fysiske og mentale trivsel, og for at vi i dansk svømmesport kan tilrettelægge den optimale forberedelse til næste års OL og andre kommende internationale svømmebegivenheder”, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

I Taastrup Svømmehal står idrætsfaglig leder Peter Christensen og hallens ansatte parat med åbne arme:

 

”Vi glæder os big time til at få de danske elitesvømmere tilbage. Vi er glade og stolte over at have dem i vores svømmehal og har savnet dem rigtig meget”, siger Peter Christensen. ”Og så har vi jo også en kontrakt med Team Danmark/Dansk Svømmeunion om dette lejemål, som giver en god indtægt, mens svømmehallen desværre er tvunget til at have lukket for alle vores øvrige gæster”, tilføjer han.

 

Sidste forår var Taastrup Svømmehal med kort varsel ramme om både træningen op til og den særdeles vellykkede afvikling af Danish Open for dansk og international svømmeelite, og derefter indgik hallen aftale om at være træningssted for Team Danmark/Dansk Svømmeunions landsholdssvømmere frem mod OL i 2020 - nu 2021. Et samarbejde, som begge parter har været særdeles tilfredse med, og som ifølge Peter Christensen har haft positiv betydning for den lokale svømmesport.

 

Topsvømmerne og Dansk Svømmeunion blev begejstrede for Taastrup Svømmehal ved det vellykkede Danish Open, som blev gennemført sidste år.

Foto: Ulrik M. Eriksen, SEES Media.

 

Topsvømmernes træning standsede imidlertid brat med corona-nedlukningen i marts. Men med Folketingets beslutning er de på vej tilbage senest fra på mandag den 18. maj.

 

Håb om åbne svømmehaller i august

Topsvømmerne har fået Folketingets tilladelse til at vende tilbage til deres vante træningssteder i forbindelse med en delvis åbning på idrætsområdet, hvor Folketinget generelt har tilgodeset topidrætten og de professionelle idrætsudøvere, der lever af deres sport.

 

Resten af Danmarks svømmehunde – herunder borgerne i Høje-Taastrup Kommune - må fortsat vente på, at folketinget giver svømmehallerne lov til at åbne for andre svømmere – der er håb om, at det vil ske i august som led i ”fjerde fase” af genåbningen efter corona-lukningen,

 

Fakta: Forholdsregler i top

Forholdsreglerne er i top, når svømmerne igen hopper i vandet i Taastrup Svømmehal. Der vil således max være 10 personer ad gangen – nemlig højst 9 svømmere ad gangen og 1 træner eller 8 svømmere og 2 trænere. Træningen foregår derfor tidsforskudt i hold med behørig rengøring og afspritning m.v. mellem holdene.