0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark svømmer ud – Fællesskab og aktivitet med social distance

30-04-2020

Søndag den 3. maj er det officiel Svøm Ud-dag.

Af: Carsten Jokumsen & Klaus Bach Christensen

Åbent vand-svømningens pendant til køerne, der kommer på græs. Normalt en begivenhed med stort fokus på de sociale aspekter ved åbent vand og de fællesskaber, der opstår, når man deler samme passion.
 
Sådan bliver det ikke i år. Coronakrisen har sat en stopper for aktiviteter med forsamlinger på mere end 10 personer. Derfor må vi tænke anderledes for at dyrke vores sport i fællesskab men med afstand. Se anbefalinger til åbent vand-svømning med COVID 19 forholdsregler.
 
Derfor introducerer Bevæg dig for livet – Svømning konceptet ’Danmark svømmer ud’, som er en virtuel svømmeevent med et ganske håndgribeligt svømmeelement. I stedet for at mødes i store flokke på søndag den 3. maj, vil man over hele landet kunne se mindre grupper af svømmere gå i vandet – i både søer, åer og havet.
 
”Vi håber naturligvis på, at vi med dette tiltag kan give den enkelte en følelse af at være en del af et større fællesskab, selv om man kun kan svømme sammen med få udvalgte. Ud over naturoplevelsen, så er sammenholdet og fællesskabet vigtigt for åbent vand-svømmere, og vi har de senere år set en stigning af sociale arrangementer netop i forbindelse med Svøm Ud-dagen,” siger Carsten Jokumsen fra projekt Bevæg dig for livet – Svømning.
 
"Danmark svømmer ud" søndag den 3. maj 2020. Klik her og læs mere om eventen.
Foto: Jesper Westley.
 
Når svømmerne har svømmet, kan de på eventsiden indtaste den svømmede distance og se, hvor langt andre svømmere over hele landet har svømmet, forklarer Carsten Jokumsen og uddyber:
 
”Faktisk har vi ikke tidligere kunnet samle hele landet i forbindelse med Svøm Ud-dagen. Det har typisk været små, lokale arrangementer. I år forsøger vi at samle hele Danmark, og det bliver spændende at se, hvor langt der bliver svømmet.”
 
Uanset hvor I landet man svømmer, så er det vigtigt, at man ikke svømmer alene. Derfor opfordrer Bevæg dig for Livet – Svømning til, at man som minimum svømmer to sammen – dvs. sammen med en såkaldt svømmemakker. Man kan også svømme flere sammen, men tallet må ikke overstige 10, og man skal huske at holde afstand.
 
For uddybning og eventuel henvisning til lokale svømmere i alle dele af landet, kan man kontakte kommunikationskonsulent Carsten Jokumsen, e-mail: cjo@svoem.dk eller mobil: 21 17 85 39.

 


Cookieindstillinger