0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Øget synlighed er årsag bag positiv medlemsudvikling

24-04-2020

Særligt antallet af voksenmedlemmer stiger i Jarl Arden Svømmeklub.

Af: Mette Skat Nielsen & Klaus Bach Christensen

Danmarks Idrætsforbund (DIF) offentliggjorde tidligere på ugen medlemstallene for deres specialforbund, heriblandt Dansk Svømmeunion. Siden da har vi forsøgt at dele ud af medlemsudviklingen på vores digitale platforme, primært Facebook og LinkedIn.

 

Tiden er nu gået kommet til at dykke ned i en af udviklingstendenserne: rekruttering og fastholdelse af voksensvømmere.

Udviklingen i DIF-idrættens medlemstal viser, at andelen af 19-70+ årige medlemmer er steget med 2,96% fra 2018 til 2019. I Jarl Arden Svømmeklub er antallet af voksensvømmere steget med cirka 30 medlemmer, og alene er antallet af 25-39 årige steget 76% fra 25 til 44 medlemmer.

 

Medlemsudvikling i Jarl Arden Svømmeklub fra 2018 til 2019.
Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Bestyrelsesmedlem Klaus Thomsen glæder sig over medlemsudviklingen, som svømmeklubben ikke er kommet sovende til:

 

- Medlemsstigningen er resultatet af hårdt benarbejde. Vi erfarede, at vi som svømmeklub ikke var særligt synlige – hverken i lokalområdet eller online. Det har vi forsøgt at lave om på ved at husomdele en præsentation af Jarl Arden Svømmeklub og poste væsentlige flere opslag på Facebook.

 

Derudover har den himmerlandske svømmeklub også gjort en dyd ud af at hæve sit serviceniveau, hvilket klubbens medlemmer har taget godt imod:

 

- Vi har været meget bedre til at sætte os i vores medlemmers sted. På vores klubmail har vi forkortet svartiden væsentligt, hvilket jeg har hørt flere ytre sig positivt omkring. Med en bred vifte af hold har vi erfaret, at det er vigtigt at kommunikere i øjenhøjde med potentielle nye medlemmer, og de har været glade for at være blevet taget i hånden.

 

Øget synlighed på Facebook og en omdelt flyer har fået flere meldt ind i svømmeklubben.

Foto: Jarl Arden Svømmeklub.

 

Netop holdbeskrivelser er en ting, som svømmeklubben gjorde meget ud af at opdatere i forbindelse med udarbejdelsen af klubbrochuren, som blev omdelt i byen og lokalområdet sidste sommer.

 

Maya Isabella Riise Dalgaard, der har en bred rolle i svømmeklubben og blandt andet deler cheftrænerrollen med Amalie Stage, forklarer herom:

 

- Beskrivelsen af vores motionshold har tidligere appelleret til voksne med vandskræk, men i virkeligheden er holdet for alle voksne, som ønsker at svømme og eventuelt forbedre sig. Så jeg tror helt sikkert, at den ændrede holdbeskrivelse er en stor årsag til stigningen af vores voksenmedlemmer.

 

Forventning om yderligere medlemsvækst

Bestyrelsesmedlem Klaus Thomsen og cheftræner Maya Isabella Riise Dalgaard fortæller, at Jarl Aden Svømmeklub har investeret i Dansk Svømmeunions Members 1st, som er et online værktøj til udsendelse og analyse af spørgeskemaer. Værktøjet hjælper danske svømmeklubber med at synliggøre medlemmernes mening om klubben, og kan derfor bidrage til at flere medlemmer tiltrækkes og fastholdes.

 

Investeringen i værktøjet giver derfor håb om flere fremtidige medlemmer.

 

- Vi har opsat værktøjet og fået data retur. Next step bliver at analysere den data og de svar, som vi har fået, så vi forhåbentlig kan gøre medlemmernes oplevelser endnu bedre, forklarer Klaus Thomsen.

 

Ønsker du at læse mere om Members 1st, kan du klikke her.

 

Cheftræner Maya Isabella Riise Dalgaard.

Foto: Jarl Arden Svømmeklub.

 

Den næste tid stiller Dansk Svømmeunion skarpt på flere af tendenserne i medlemsudviklingen. Kan du ikke vente, kan ud selv gå på opdagelse i medlemsudviklingen ved at klikke her.


 


Cookieindstillinger