0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

COVID 19 (corona): Vigtig hjælp til flere foreninger

20-04-2020

Kompensationsordningen udvides for arrangører, hvilket får stor betydning for mange foreninger.

Af: Nora Thomsen

Pressemeddelelse, udsendt af DIF søndag den 19. april:

Ligesom mange andre sektorer er idrætten hårdt ramt af corona-krisen. Og udfordringerne rammer også bredt ude i foreningslivet. Derfor er der hos DIF stor ros til regeringen og folketinget for, at kompensationsordningen for arrangementer nu bliver udvidet.

Først og fremmest forlænges ordningen, så den nu løber frem til 31. august, og samtidig bliver deltagergrænsen med tilbagevirkende kraft sænket fra 1000 til +350 deltagere.

”Helt konkret betyder det, at mange flere af vores foreninger kan få hjælp, når de står til at tabe penge på arrangementer, de har måtte aflyse på grund af corona. Og vi ved, at mange af dem har penge i klemme, som skaber alvorlige udfordringer for dem. Derfor kan udvidelsen af arrangementsordningen få stor betydning” fastslår Niels Nygaard.

Han understreger, at hjælpen vil rette sig mod foreninger, der arrangerer både mindre elitearrangementer og breddeevents. På elitesiden kan det blandt andet være lavere rangerede fodbold-, håndbold- og ishockeyklubber med mellem 350 og 1.000 tilskuere, der kan søge kompensation med tilbagevirkende kraft fra den 6. marts 2020.

Og inden for breddeidrætten vil der være hjælp at hente i forbindelse med eksempelvis aflyste motionsløb, stævner og opvisninger. I påsken måtte flere store håndboldstævner blandt andet aflyses, og foråret er i det hele taget højsæson for mange idrætsarrangementer.

Mistede indtægter er fortsat et stort problem
Selvom der helt sikkert er stor tilfredshed med den foreløbige hjælp til idrætslivet, så ser DIF fortsat alvorlige perspektiver for fremtiden.

”Vi har gennem flere uger arbejdet på en udvidelse af kompensationsordningen for arrangementer, så vi er naturligvis meget tilfredse med politikernes beslutning. Men det betyder ikke, at foreningerne er sikkert i mål. Arrangementsordningen dækker kun omkostningstab og hjælper derfor kun i begrænset omfang de foreninger, som har indtægter på for eksempel stævner. Der er ofte tale om indtægter, der bruges til at drive foreningen resten af året og som er nødvendige for at idrættens fællesskaber også fremover kan være et stærkt aktiv i vores samfund” siger Niels Nygaard.

Derudover understreger han, at DIF fortsat vil være i tæt dialog med både ministre og ordførere fra et bredt udsnit af folketingets partier om idrætten, der som sektor er hårdt ramt af blandt andet forbuddet mod større arrangementer.

”Arrangementsforbuddet rammer rigtig mange af DIFs idrætter hårdt. Det gælder blandt andet fodbold, ishockey, håndbold, golf, ridning, gymnastik, cykling og en række foreningers store motionsløb. Mange taber i løbet af foråret og sommeren store millionbeløb, som normalt bruges til at støtte det frivillige foreningsliv i dagligdagen” slutter Niels Nygaard.

Husk – at har du spørgsmål til Dansk Svømmeunion, henvises til den særlige e-mail: corona@svoem.dk


 


Cookieindstillinger