0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Medlemsfremgang hos Dansk Svømmeunion i 2019

15-04-2020

Ifølge DIFs netop offentliggjorte tal er Dansk Svømmeunion nu oppe på 193.170 medlemmer.

Af: Nora Thomsen

Onsdag den 15. april offentliggjorde DIF medlemstallene for 2019. Her fremgår det, at Dansk Svømmeunion er vokset med 3.193 medlemmer til i alt 193.170.

Dansk Svømmeunion er tredjestørste specialforbund i DIF
Opgørelsen viser, at DBU topper som det absolut største specialforbund med sine i alt 328.722 medlemmer.
Næststørste specialforbund er Danmarks Gymnastik Forbund med 201.588 medlemmer.
Og ind på tredjepladsen har vi Dansk Svømmeunion med 193.170 medlemmer.

Ser man på de specialforbund i DIF, der har opnået størst fremgang, ligger Dansk Svømmeunion også flot med i toppen (udvikling fra 2018 i parentes):
Dansk Arbejder Idrætsforbund: 63.717 (+5.662)
Rullesport Danmark: 8.028 (+3.391)
Dansk Svømmeunion: 193.170 (+3.193)
Dansk Tennis Forbund: 60.845 (+2.699)
Dansk Klatreforbund: 10.092 (+1.946)

Vi har grund til at være stolte
Ovenstående flotte fremgang i medlemstal i 2019 står i skærende kontrast til eksempelvis de mange tomme svømmehaller vi for øjeblikket oplever over hele landet. Intet er som det plejer, og det kan være svært at glædes over en nyhed, som fortæller om en udvikling, der fandt sted, da idrætten stadig foldede sig aktivt ud over det ganske land. I Dansk Svømmeunion er der dog glæde over at se udviklingen i medlemstallene.

- Vi er altid spændte på at se, hvordan udviklingen i medlemstallene er gået i det forgangne år og dermed se, om vi er lykkedes med at fastholde et godt aktivitetsniveau i foreningerne. Det er jo det bærende for alt det, vi løfter såvel i foreningerne som i unionen. Vi ønsker at opleve masser af liv i foreningerne spredt ud på mange forskellige aktiviteter. Og så handler det naturligvis også hele tiden om, at vi skal lære at svømme og færdes trygt ved og i vand. Vi er vokset til nu at have 193.170 medlemmer. Hvor er det flot. Og det har vi alle – ikke mindst de gode kræfter i foreningerne – grund til at være stolte over. Jeg håber, at vi midt i denne vanskelige tid kan glædes sammen om den nyhed og se frem til, at vi forhåbentlig inden længe atter kan ses i vores svømmefællesskaber til undervisning og konkurrencer, udtaler konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup.

Historisk mange medlemmer i DIF-idrætten
Idrætsforeningerne i DIF-idrætten havde fremgang på over 50.000 medlemmer i 2019. Der er fremgang i alle aldersgrupper, og en historisk stor andel er kvinder.

De seneste medlemstal fra foreningerne i DIF-idrætten viser, at der er kommet 51.087 flere medlemmer fra 2018 til 2019. Det samlede medlemstal på 1.992.610 er det højeste nogensinde. Den samme udvikling ser man hos DGI, hvilket bringer det samlede unikke medlemstal i idrætten op på over 2,3 millioner for første gang. 

Fremgang over hele linjen
Der er fremgang i både individuelle idrætter og holdidrætter, i alle aldersgrupper og på tværs af køn. Nye motionstilbud som motionsfloorball og håndboldfitness tiltaler særligt voksne kvinder med det udtalte fokus på motion og fællesskaber. De samlet 843.047 kvindelige medlemmer i idrætsforeningerne er flest nogensinde, og det samme gør sig gældende for andelen på 42,3 procent af de samlede medlemmer. Desuden er der også fremgang blandt de unge, der er mindre aktive i foreningslivet end børnene.

Læs mere
www.dif.dk/medlemstal kan du dykke dybere ned i tallene og finde tal for blandt andet enkelte forbund, aldersgrupper og kommuner.


 


Cookieindstillinger