0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion indleder projekt om mental sundhed i træningsmiljøer

31-01-2020

SDU skal bidrage med faglig viden til arbejdet med mental sundhed i træningsmiljøerne.

Af: Nora Thomsen

Den sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport fra 2016 har et strategisk fokus på at udvikle og støtte talentfulde klubmiljøer. Sportslig udvikling og trivsel går hånd i hånd, og derfor har Dansk Svømmeunion bedt Syddansk Universitet (SDU) om at undersøge de enkelte træningsmiljøer i forhold til atleters trivsel og mentale sundhed.

Projektet sigter mod at afdække og optimere mental sundhed i træningsmiljøer i dansk svømmesport og skal i denne uafhængige undersøgelse belyse svømmeres perspektiver og formidle resultater samt udvikle guidelines med henblik på at skabe bedre rammer for arbejdet med mental sundhed og trivsel i dansk svømmesport.

- Vi har en intention om kontinuerligt at udvikle dansk svømning og have en høj standard for præstation og trivsel i vores træningsmiljøer. Og vi mener, at det er helt afgørende, at unge svømmere kan udvikles i rammer, hvor balance i hverdagen er i fokus. Det kræver, at vi til stadighed arbejder for at opnå ny viden og opsamle relevante erfaringer såvel fra svømmesporten i Danmark som internationalt, fortæller Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, og fortsætter:

- Jeg er derfor rigtig glad for, at det er lykkedes os at finde finansiering til dette projekt. Og med Syddansk Universitets høje faglighed på området, har jeg gode forventninger til, at vi får noget evidensbaseret viden og nogle konkrete redskaber, som kan anvendes i træningsmiljøerne i hverdagen, lyder det afslutningsvist fra Lars Green Bach. 

Projektet vil med afsæt i forskningsprojektet ”Mental health in elite sport”, udført af Carsten Hvid Larsen og Andreas Küttel ved Syddansk Universitet fra 2018 til 2019, blive forankret og gennemført af Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

- Atleternes præstationer er i høj grad afhængige af et velfungerende trænings-setup som samtidigt skal fremme deres personlige udvikling inden- og udenfor sporten. Vores tidligere undersøgelse med danske eliteatleter har vist, at personlige faktorer, træningsmiljøet og de sociale relationer er afgørende for atleternes trivsel. I den kommende undersøgelse vil vi kigge endnu mere på miljøets betydning for svømmernes trivsel og dermed fremme præstationsoptimering på en social forsvarlig måde, udtaler Andreas Küttel, adjunkt ved Syddansk Universitet.

Projektet ”Mentalt sunde træningsmiljøer i dansk svømmesport” indledes i disse uger, hvor de første informationer om projektet vil tilgå træningsmiljøerne i dansk svømmesport. Projektet vil strække sig frem til og med september 2020.

For yderligere information:
Andreas Küttel, adjunkt, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, mobil: 65 50 86 25.
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger