0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Banebrydende partnerskabsaftale om Sigma Swim som high performance miljø

27-01-2020

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere.

Af: Nora Thomsen

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 

Med dagens aftaleunderskrift i Birkerød Svømmehal indgår Sigma Swim, Allerød Kommune, Rudersdal Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 

 

Repræsentanter samlet for at underskrive aftalen onsdag i Birkerød Svømmehal. Fra venstre: sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V), formand i Birkerød Svømmeklub, Pia Alexandersen, formand i Allerød Svømmeklub, Louise Andersen og borgmester i Allerød Kommune, Karsten Längerich (V). Foto: Mia Hyldahl.

- Sigma Swim har gennem mange år vist sig som et af landets stærkeste træningsmiljøer, der har formået at løfte svømmere til internationalt seniorniveau. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at videreudvikle talentmiljøet i Nordsjælland med en fælles ambition om at styrke træningsmiljøetslangsigtede strategiske udvikling mod en ny høj standard i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- For første gang nogensinde indgår vi en partnerskabsaftale om et træningsmiljø med to kommuner som medunderskrivere. Det er en banebrydende begivenhed og har stor betydning for, at vi kan udvikle samspillet om det nordsjællandske træningsmiljø. Lykkes vi med det, kan vi sammen ruste dansk svømning endnu bedre til svømmesportens hårde internationale konkurrence. På kort såvel som på lang sigt.

Formand for Sigma Swim Allerød, Louise Andersen:

- Det er med stor glæde, at vi indgår dette partnerskab med begge kommuner og Dansk Svømmeunion. Vi har i mange år haft et rigtig godt samarbejde med alle tre parter, men med denne samarbejdsaftale rykker vi endnu tættere på hinanden, så vi i samarbejde kan udvikle dansk svømning og tage det til næste niveau. Vi er glade for den blåstempling både kommuner og Dansk Svømmeunion giver os, og det bekræfter det store stykke arbejde vores trænere, ansatte og frivillige yder hver eneste dag til glæde og gavn for de små nye spirende talenter og helt op til de allerdygtigste med internationalt potentiale.

Formand for Sigma Swim, Birkerød, Pia Alexandersen:

- På Sigma Swims og Sigma Swim Birkerøds vegne er jeg meget stolt over at denne aftale nu er en realitet. Aftalen skal understøtte det eksisterende gode arbejde i klubben og samtidig være en drivkraft mod nye målsætninger. Vores ambition har altid været at give svømmerne de bedste forudsætninger for at nå deres mål og drømme i Sigma Swims miljø - også mål om at svømme internationalt. Kombineret med vores strategi om en stærk talentudvikling vil partnerskabet støtte os i arbejdet både med et bredde- og eliteperspektiv. Det glæder mig især, at både Allerød Kommune og Rudersdal Kommune ønsker at være en del af partnerskabet. Vi er meget taknemmelige for den opbakning og støtte som kommunerne giver os.

Borgmester i Allerød Kommune, Karsten Längerich:

- Vi er utrolig stolte over vores fantastiske svømmeklub der på fornemmeste vis skaber meningsfulde fællesskaber for børn og unge. Ved indgåelse af denne partnerskabsaftale signalerer vi, at Allerød Kommune ønsker at understøtte talentudvikling og fastholdelse af unge i foreningslivet, da det på den lange bane har stor betydning for breddeidrætten. Foreningsfællesskaber skaber livslange venskaber, og det at være seriøs idrætsudøver giver uvurderlige erfaringer til rygsækken, der kan bruges aktivt i voksenlivet. 

Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive:

- Jeg er utrolig glad for, at vi som kommune nu kan være med til at styrke Sigmas flotte indsats for både bredde og eliten i dansk svømmesport yderligere. Sigma gør dagligt en kæmpe indsats for rigtig mange børn og unge i Rudersdal, og den indsats vil jeg rigtig gerne sige tak for og støtte op om. 

Om partnerskabsaftalen
Partnerskabsaftalen er fireårig og afsluttes således ved udgangen af november 2023.
Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt otte partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer (Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup, Esbjerg, Odense og Gentofte) og to partnerskabsaftale om high performance miljø (Aalborg og Sigma Swim).

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:
Rahime Turan, kommunikations- og udviklingskonsulent, Allerød Kommune, mobil: 42 91 20 88.
Birgit Hoe Knudsen, kulturchef, Rudersdal Kommune, mobil: 72 68 56 10.
Mia Hyldahl, klubchef, Sigma Swim, mobil: 21 44 45 90.
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.