0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny partnerskabsaftale om Gentofte Svømmeklub som talentudviklingsmiljø

18-12-2019

Med aftalen er der nu indgået i alt otte partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer. 

Af: Nora Thomsen

Med dagens aftaleunderskrift indgår Gentofte Svømmeklub, Gentofte Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.
 

- Gentofte Svømmeklub er en klub med en velfunderet strategi og en veludbygget organisation, der gennem de seneste år har udviklet sig til et stærkt talentudviklingsmiljø i et godt samspil med Gentofte Kommune. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Gentofte med en fælles ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:
 

- Med afsæt i Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept, ATK 2.0, bliver en af de prioriterede indsatser i partnerskabet at udarbejde mentale værktøjer, som kan bruges i den daglige træning til udvikling af svømmernes mentale færdigheder. Heri ligger et stort potentiale for en endnu bedre udvikling og trivsel i svømmesportens talentudvikling, og resultatet af det ser jeg frem til, at vi på sigt kan dele med de mange andre danske svømmeklubber, der med stor passion engagerer sig i svømmesporten. Dansk svømning får således en endnu bedre platform at stå på i svømmesportens benhårde internationale konkurrence, lyder det afslutningsvis fra sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

Formand for Gentofte Svømmeklub, Henrik Larsen, ser indsatsområderne i partnerskabsaftalen som en naturlig følge at den gode udvikling, klubben har været i.

- Kontinuitet og stabilitet er en vigtig del af, at vi fortsat kan udvikle vores træningsmiljø. Partnerskabsaftalen giver os mulighed for at videreudvikle og blive endnu skarpere på nogle af de kompetencer, vi allerede arbejder med i klubben, siger Henrik Larsen.

Gentofte Kommunes fritidschef, Stig Eiberg, ser samarbejdet som god understøttelse af talentarbejdet i kommunen.

- Samarbejdet er på mange måder et forbillede på det, vi gerne vil med de unge talenter i idrætsklubberne. Når forbund, klub og kommune samarbejder, kan vi samle kræfterne om at skabe gode vilkår, så de unge kan lykkes i at nå deres sportslige mål på en forsvarlig måde, siger Stig Eiberg.

Partnerskabsaftalen er toårig og afsluttes således ved udgangen af oktober 2021.

Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt otte partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer (Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup, Esbjerg, Odense og Gentofte) og én partnerskabsaftale om high performance miljø (Aalborg). P.t. ligger der ydermere én aftale, hvor indholdet er på plads, og hvor der blot mangler at blive sat en kommunal underskrift.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:

Stig Eiberg, fritidschef, Gentofte Kommune, mobil: 20 32 33 41.

Christian Toft, klubchef, Gentofte Svømmeklub, mobil: 40 14 71 07.

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.


 


Cookieindstillinger