0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danske EM-medaljer

05-12-2019

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften.

Af: Klaus Bach Christensen

Ved det andet finaleafsnit ved EM Kortbane 2019 var Danmark repræsenteret i to finaler, hvilket resulterede i hele tre medaljer.

 

50 meter butterfly var finaleafsnittets første løb, hvor Jeanette Ottesen fra Farum Svømmeklub og Emilie Beckmann fra Tune IF / GTI / NTC skulle forsøge at avancere fra semifinalerne til finalen. Det lykkedes begge butterflysvømmere at gøre i tiderne 25.23 og 25.24.

 

I finalen – senere på aftenen – svømmede begge danskere en smule hurtigere. I samme sekund satte de to svømmere hænderne i væggen, hvilket resulterede i, at både Emilie Beckmann og Jeanette Ottesen vandt EM-bronze i tiden 25.15. Danmarks to første medaljer ved europamesterskabet.

 

Emilie Beckmann og Jeanette Ottesen under præmieceremonien.

Foto: Patrick Kraemer

 

Medaljer skulle Danmark få flere af torsdag aften i Glasgow. I holdkappen, 4x50 holdmedley mix, havde Danmark op til finalen skiftet ud på to pladser. Efter et tæt race vandt holdkappen aftenens tredje bronzemedalje. Tiden på 1.38.02 var tilmed ny nordisk- og dansk rekord på distancen. Til sammenligning sluttede Danmarks holdkap som nummer fem ved EM Kortbane i Royal Arena.

 

Se videointerview med holdkappen her.

 

Holdkappen bestod af:

Mathias Zander Rysgaard (Hørsholm Svømmeforening / NTC) – 23.98  

Tobias B. Bjerg (AGF / NTC) – 25.51

Jeanette Ottesen (Farum Svømmeklub) – 25.04

Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød) – 23.49   

 

Svømmerne i holdkappen kan både glæde sig over EM-bronze samt dansk- og nordisk rekord.

Foto: Patrick Kraemer

 

I kvindernes semifinaler på 100 meter fri var Danmark repræsenteret ved Pernille Blume fra Sigma Swim Birkerød og Signe Bro fra Triton Ballerup / NTC. I tiden 52.18 svømmede Pernille sig videre til morgendagens finale i næsthurtigste tid, mens Signe i tiden 53.76 endte på en samlet 16. plads.

 

Svømmeren fra Kvik Kastrup Regitze Gaard deltog i sin første semifinale ved et europæisk seniormesterskab. I semifinalerne på 100 meter medley slog hun ind i tiden 1.01.09, hvilket var personlig rekord med 0,09 sekunder. Regitze slutter på en samlet 15. plads og forbedrer sin seedede placering med 10 pladser.

 

Om aftenens finaleafsnit udtaler landstræner Stefan Hansen.

- Det har været en helt vild aften! Vi har to danskere, som deler tredjepladsen i 50 meter butterfly. Det er jo helt surrealistisk. Og holdkappens resultat er jeg så imponeret over. At vi, som et lille land kan lave en medalje i en holdkap som 4x50 holdmedley mix, er så stærkt. Nu ser vi frem mod i morgen, og jeg glæder mig allerede til, at se vores svømmere i aktion igen.

 

Øvrige benævnelsesværdige EM-resultater

Rusland svømmede med tiden 1.36.22 verdensrekord i 4x50 medley mix, hvilket var en forbedring af USA's tidligere rekord med 0,18 sekunder.

 

Juniorsvømmeren Anastasiya Shkurdai fra Hviderusland svømmede i semifinalerne 25.34 på 50 meter butterfly, hvilket var europæisk juniorrekord på distancen. I finalen gentog hun bedriften og forberede rekorden til 25.28.

 

Endnu en europæisk juniorrekord leverede Ilia Borodin i herrernes finale på 400 meter medley, da den russiske svømmer svømmede 4.03.65.

 

Alle EM-resultater kan ses her

 

Hvornår svømmes der indledende afsnit og finaler?
Indledende afsnit 6. – 8. december: 10.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 6. – 8. december: 18.00 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

 

Indledende- og finaleafsnit kan følges på TV2 Sport og/eller TV2 Play.

Europamesterskabet kan også streames live ved at klikke her.


 


Cookieindstillinger