0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

TrygFonden Kystlivredning indvier nyt livreddertårn

02-10-2019

Danmarkspremiere i Kildeskovshallen, Køge Svømmeland og Ikast Svømmecenter

Af: Michael Iwersen

Kast en redningskrans, balancer på et rescue board og bjærg en dukke. Den 2. oktober er der danmarkspremiere, når TrygFonden Kystlivredning indvier et nyt livreddertårn i tre svømmehaller. Det rød-hvide livreddertårn vil i modsætning til livreddertårnene på strandene ikke være forbeholdt livredderne – tværtimod. Livreddertårnet vil være fuldt af sjovt og spændende udstyr, så både store og små kan prøve kræfter med livredning i svømmehallen.

 

Livredning er ikke kun forbeholdt professionelle livreddere. Det er også en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre. I de tre svømmehaller vil de besøgende nu få rig mulighed for at lege med og udforske livredning, når svømmehallerne –  de første i Danmark – tester det nye livreddertårn. På sigt er det ambitionen, at livreddertårnene skal bredes ud til svømmehaller i hele landet.

 

- Vi har i mange år arbejdet på at udbrede en livredningskultur i Danmark, og vi oplever hvert år ved vores livreddertårne på strandene en stor interesse for livredning. Nu vil vi med de nye livreddertårne i svømmehallerne forsøge at imødekomme denne interesse og samtidig booste opbygningen af en livredningskultur, hvor flere kan redde sig selv og andre, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

 

- Vi håber, at det nye livreddertårn vil blive brugt af alle, som har lyst til at udfordre sig selv og samtidig lege og lære i vandet, når de besøger svømmehallerne. Livredning er ikke kun for os i den rød-gule uniform. Det er en sport, der kan dyrkes af alle i svømmehallen, og det er en vigtig færdighed for alle os danskere, da vi bor i land omgivet af vand, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning og kendt fra DR Ultra-serien ”Livredderne”.

 

Om det nye livreddertårn

Livreddertårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder følgende udstyr:

 • Redningskranse
 • Redningstorpedoer
 • Bjærgedukker
 • Rescue boards
 • Redningsveste
 • Flydeplade med øvelser

 

Se film om mulighederne med udstyret og tårnet her https://youtu.be/1jyLCjckkD4

 

Tårnet står følgende steder i de kommende tre måneder

 

2.Oktober – 1. November

Køge Svømmeland

Ikast Svømmecenter

Kildeskovhallen

 

6. november – 1. December

Hillerød Svømmehal

Vandkulturhuset DGI-Byen

Herning Svømmehal

 

4. December – 31. December

Lyngby Svømmehal

Gladsaxe Svømmehal

Esbjerg Svømmestadion Danmark

 

Efter afprøvning i de ni svømmehaller afgøres det om konceptet udbredes i 2020.

Læs mere om projektet her: Livredning er for alle

 

Mere livredning i din klub?

En let vej til at få mere livredning ind på hold i svømmeskolen går via AquaSafe. Læs mere her: https://www.svoem.org/Discipliner/Livredning/AquaSafe--Sikkerhed-til-alle/

 

Livredning som sport kan startes op via JuniorRescue konceptet. Læs mere her: https://www.svoem.org/Discipliner/Livredning/Konkurrencelivredning/Livredning-som-en-sport/JuniorRescue/

 

Yderligere oplysninger:           

Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning
Mobil: 30 35 81 88
E-mail: miw@svoem.dk

 

Kort om TrygFondens indsats for at reducere antallet af drukneulykker i Danmark

 

TrygFondens samlede indsats hedder ”Respekt for vand” og har til formål at nedbringe antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det sker gennem forebyggelse, uddannelse og oplysning, der skal lære danskerne at færdes i, ved og på vandet, samt en livredningstjeneste i forbindelse med skolernes sommerferie.

 

TrygFonden Kystlivredning er landets førende kystlivredningstjeneste med egne livreddertårne på 37 strande og havnebade i hele Danmark og omkring 200 specialuddannede kystlivreddere. Kystlivredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømmeunion og har eksisteret siden 1998.

 

Foruden kystlivredningstjenesten kører LivredderPatruljen rundt i hele landet i sommerperioden for at undervise børn og voksne i bade- og vandsikkerhed.

 

TrygFonden Kystlivredning optræder også i mange andre sammenhænge, bl.a. som en del af programmet ”Livredderne” på DR Ultra. 

 

TrygFondens øvrige indsatser på området dækker:

 • Opbygning af viden på vandsikkerhedsområdet, herunder udgivelse af national druknestatistik
 • Opsætning af offentligt redningsudstyr via fadderordninger
 • Oplysningstjeneste, der forebygger drukneulykker ved hjælp af folkeoplysning samt målrettede indsatser til specifikke grupper
 • Udbredelse af viden om grundlæggende svømmeundervisning
 • Udvikling af en national livredningskultur, bl.a. i samarbejde med det danske svømmelandshold og landets svømmeklubber. Målet er, at flere lærer at svømme, og at flere får mulighed for at styrke deres vandkompetencer, så de kan redde sig selv og andre.

 

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.bliv-livredder.nu


 


Cookieindstillinger