0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flere tusinde motionssvømmere oplevede Christiansborg fra vandsiden lørdag

31-08-2019

For 13. gang afholdte Dansk Svømmeunion TrygFonden Christiansborg Rundt i København.

Af: Nora Thomsen

 

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 

Og der var i sandhed tale om en ægte svømmefestival i hjertet af København, da tre åbent vand-aktiviteter blev afholdt fint flettet ind i hinanden.


Knap 4.500 svømmere var forud for dagens begivenhed tilmeldt den friske svømmetur enten individuelt eller som del af en stafet. Et antal – som sætter ny tilmeldingsrekord med 300 deltagere. Det faktiske antal svømmere som gennemførte dagens svømmetur blev på 3.964 (102 hold i Krüger Stafetten og 3.556 svømmere på den individuelle svømmetur). Således er der altid tilmeldte, som ikke dukker op på selve dagen. 

Københavns Kommunes borgmester for Kultur & Fritid, Franciska Rosenkilde, stod for åbningstalen af den store svømmefest. Og på slaget 10.00 sendte borgmesteren det første af i alt 69 heats afsted på den individuelle svømmetur i havnebassinet ud for Den Sorte Diamant. Det skete til flere hundrede publikummers begejstrede klapsalver.


Med cirka 65 svømmere i hvert heat, som blev sendt afsted med fem minutters interval, var der konstant svømmere at se i vandet rundt om Slotsholmen.

Midt på dagen blev der gjort ophold i den individuelle svømning for at sende Krüger Stafetterne afsted. Her deles den samme rute af fire mand, som tilbagelægger hver cirka 500 meter. Krüger Stafetterne blev sendt afsted over fem heats i tidsrummet 13.20 – 13.40. Herefter tog TrygFonden Christiansborg Rundt atter over, og på den måde blev de mange åbent vand-svømmere sendt afsted i god ro og orden.


Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå, som altid, ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, kunne publikum på pladsen hygge med lækre frokostretter og Krügers kage.

For børn var der mulighed for at prøve kræfter med livredningsaktiviteter og udspring i havnebassinet. For publikum på pladsen, som aldrig før havde prøvet at svømme i åbent vand, var der mulighed for at få en lille smagsprøve på dette iført våddragt. Ved et af TrygFondens smukke og ikoniske rød-hvide livreddertårne, blev der undervist i hjerte-lunge-redning. Og på den måde var der masser af aktivitet over et stort område både langs havnebassinet og i havnebassinet.
 

Vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2019
Mens det for størsteparten af de mange deltagere udelukkende handlede om den gode svømmeoplevelse i et tempo, hvor også omgivelserne kunne nydes, var der dog enkelte svømmere, som havde et andet primært formål med turen – de ville være blandt de hurtigste på dagen. Nedenfor fremgår vinderne af TrygFonden Christiansborg Rundt 2019.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2019 blev på damesiden:
Nr. 1: Lærke Toft Ruby (JGI/A6), 24,35.
Nr. 2: Maria Grandt (Hovedstadens Svømmeklub/HSK), 24,46.
Nr. 3: Kajsa Sophie Grønborg, Sigma Swim, 25,10.

Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt 2019 blev på herresiden:
Nr. 1: Mads Holm (Esbjerg Svømmeklub), 23,58.
Nr. 2: Frederik Bojesen (JGI/A6), 24,07.
Nr. 3: Philip Krogh Brønnicke (VAT CPH/STT/Copenwater), 24,08.

(For at kunne vinde TrygFonden Christiansborg Rundt skal man være tilmeldt enten herrernes eller damernes eliteheats, som afholdes som dagens sidste to heats).

De svømmere, der ikke stillede op i de to eliteheats, deltog derimod i konkurrencen om at vinde TrygFonden Christiansborg Rundt inden for deres egne aldersgrupper. Der er i alt 14 aldersgrupper:
 

Aldersgruppe

18 år og yngre

19-24

25-29

30-34

35-39

40-44

45-49

50-54

55-59

60-64

65-69

70-74

75-79

80+

  
Aldersgruppe-vinderne fremgår af oversigten her

Alderspræsidenterne blev hædret for deres aktive livsførelse
Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 
I år gik hædren på herresiden til 80-årige Jan Krag Jacobsen. Den seje svømmer fra Farum har nu deltaget i eventen 12 gange.  

På damesiden var 81-årige Lis Petersen fra Brøndby ældste deltager. Lis Petersen blev også hædret som ældste damesvømmer sidste år.
 
102 hold gennemførte Krüger Stafetten 2019
Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den længere individuelle svømmetur ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

Vinderne af Krüger Stafetten 2019 blev:
Nummer 1: SvømmeSpecialisten 22,24.
Nummer 2: Vejle Svømmeklub 23,27.
Nummer 3: Gladsaxe Masters 26,28.


Resultater
Resultater fra Krüger Stafetten fremgår af Sportstiming.

Europas stærkeste svømmere kæmpede om topplaceringer fra morgenstunden
Lørdagens store arrangement bød fra morgenstunden på åbent vand-svømning i kanalerne for nogle af Europas stærkeste åbent vand-svømmere. Her blev der allerede fra klokken 08.30 kæmpet bravt om topplaceringer i LENs (det europæiske svømmeforbunds) Europa Cup på seks kilometer blandt de i alt 29 deltagere. Med til start var også tre danske svømmere, som primært var med for at opnå international stævneerfaring.
Resultater fra LENs Europa Cup i København fremgår ligeledes af Sportstiming

 

Billeder til fri redaktionel afbenyttelse kan downloades her ved kreditering af fotografen. Der er to fotografer, som har leveret billeder til pressen. Jesper Westley og Michael Vienø. Ved hvert billede fremgår navn på fotograf under foto-info.

 

Læs meget mere om lørdagens aktiviteter på eventsiden: www.copenhagenswim.com


Resultater kan ses på Sportstiming.

 

#chrborgrundt, #KRÜGERstafetten, #LENCUP, #CPHSWIM

Uden økonomisk støtte og samarbejde med både sponsorer og samarbejdspartnere, kan et arrangement som dette ikke løftes af Dansk Svømmeunion.

 

Dagens tre aktiviteter afholdes i samarbejde med LEN, Københavns Kommune og By & Havn.

Tak til TrygFonden og KrügerVeolia.

Også tak til:
REMA1000, DSV, Craft, Speedo, Svømmespecialisten, Egekilde, PurePower, Copenwater, Nordicals og Nakai Consulting.


Kontaktpersoner:
Caroline Kleemann Falster, stævneleder på TrygFonden Christiansborg Rundt, Dansk Svømmeunion, mobil: 61 12 81 87.
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.


Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august – således lørdag den 29. august 2020.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger