0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Få indblik i jeres medlemmers tilfredshed

24-09-2019

Members 1st er et survey- og analyseværktøj, der gør det muligt at opnå viden om klubbens medlemmer, frivillige og trænere

Af: Mette Skat Nielsen

I starten af 2019 introducerede Dansk Svømmeunion et nyt survey- og analyseværktøj ”Members 1st” til brug for landets svømmeklubber. Members 1st har til formål at hjælpe svømmeklubber med at komme i dialog med klubbens medlemmer, frivillige og trænere ved at spørge til deres oplevelser i klubben.

 

Members 1st fungerer ved, at systemet, via e-mail, sender en spørgeskemaundersøgelse ud til alle klubbens medlemmer (både svømmeskole- og konkurrencemedlemmer), frivillige og trænere. Spørgeskemaundersøgelsen besvares online, hvorefter alle resultater kan tilgås af klubbens bestyrelse (og eventuelt ansatte) online. Når resultaterne efter 14 dage er i hus, kommer en af Dansk Svømmeunions konsulenter på besøg i klubben, og hjælper med at forstå og tolke klubbens resultater. Klubben bliver dermed klogere på, hvilken retning klubbens medlemmer synes, at klubben skal bevæge sig i fremadrettet. Members 1st hjælper altså klubben til at blive klogere på, hvad klubben gør rigtig godt, men også hvor klubben kan blive endnu bedre. Netop udviklingspotentiale er afgørende for GSC / Gladsaxe Svøm, som var en af de første klubber, der begyndte at bruge Members 1st. Kim W. Marquardt, Klubchef i GSC / Gladsaxe Svøm udtaler:

 

”Vi er altid interesserede i at blive bedre. At fastholde de gode indsatser og forbedre os på de områder, hvor vores medlemmer oplever plads til forbedring. Gennem årene har vi famlet lidt i blinde og vurderet vores indsatser ud fra egne overbevisninger og ud fra de typisk få henvendelser der kommer retur i løbet af året. Med Members 1st har vi fået et redskab i hånden, hvor vi kan få en meget bredere og bedre indsats i, hvad vores medlemmer reelt oplever. Det har givet overraskende mange gode input i alle ender af skalaen og på områder vi ikke umiddelbart havde vurderet vigtige. Derfor bilder vi os ind, at vi med Members 1st har fået et stærkt redskab til at kvalificere vores indsatser. Members 1st er kommet for at blive!”

 

Billede: Members 1st-dashboard, som kan tilgåes af klubbens bestyrelse.

 

 

20 svømmeklubber er på nuværende tidspunkt registreret i systemet, heraf har 13 svømmeklubber indtil videre indsamlet data om deres medlemmer, frivillige og trænere.

Members 1st er et intuitivt og lettilgængeligt system, som alle kan lære at bruge. Klubbens resultater vises i overskuelige søjlediagrammer, der gør det nemt at sammenligne klubbens resultater fra år til år, ligesom det er muligt at sammenligne klubbens resultater med andre svømmeklubber. Dermed kan medlemmernes input hurtigt omsættes til konkrete tiltag i klubben. Troels Stubager, Formand i Ringe Svømme-Klub beskriver klubbens oplevelse af Members 1st således:

 

"Det var nemt at komme i gang, og hele 38 procent af vores medlemmer gav os viden om Ringe Svømme-Klub. Vi har brugt det til at udvikle os, blandt andet har vi tydeliggjort nogle informationer og oprettet nye hold. På lang sigt håber vi, at Members 1st kan give os endnu mere indsigt og en højere score på ’tilfredshedsbarometeret’!”

 

I Gentofte Svømmeklub, som udsendte Members 1st-spørgeskemaundersøgelsen i februar 2019, har resultaterne også allerede ført til flere konkrete tiltag. Christian Toft, Klubchef i Gentofte Svømmeklub, udtaler:

 

”Members 1st er utroligt brugervenligt – man skal ikke være bange for det. I Gentofte har vi blandt andet optimeret på rengøringen i omklædningsrummene, tilbudt vores trænere flere kurser og oprettet flere voksenhold. Vores resultater viste nemlig, at der var meget større efterspørgsel på voksenhold end vi gik og troede. Vi glæder os meget til at gentage undersøgelsen i næste sæson, så vi kan sammenligne vores resultater med resultaterne fra i år, og dermed se, hvordan vi udvikler os på de forskellige områder.”

 

 

Ønsker din klub også at komme i gang med Members 1st, så kontakt en af Dansk Svømmeunions konsulenter, der står klar til at hjælpe jer:

 

Lars Bo Larsen,                   Mette Skat Nielsen,
E: lbl@svoem.dk                   E: msn@svoem.dk
M: 29160901                         M: 29160423

 

 

Mere info

 

Interesseret i at høre mere? Så afholder Dansk Svømmeunion den kommende tid to temamøder, hvor man som klub - helt uforpligtende - kan komme og høre meget mere om Members 1st (det er gratis at deltage, men tilmelding via nedenstående links nødvendigt):

 

  • Vestdanmark: Onsdag den 25. september kl. 18.30-21.00 i Vejle: 

https://www.svoem.org/Aktuelt/Kalender/Aktivitet/?id=13492

 

  • Østdanmark: Tirsdag den 1. oktober kl. 18.00-20.30 i Idrættens Hus, Brøndby: 

https://www.svoem.org/Aktuelt/Kalender/Aktivitet/?id=13493


 


Cookieindstillinger