0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredning for forældre og børn

16-05-2019

Hvad nu hvis vi kom ud for en drukneulykke?

Af: Helen Witt Qvist

 

Foto af Caroline Suhr - Livredning i Birkerød Svømmehal

 

Ja, det spørgsmål er der sikkert mange, som har overvejet konsekvensen af, men få der kender et svar på. I Sigma Swim Birkerød har de besluttet af adressere spørgsmålet, og tilbyder derfor undervisning i livredning for forældre og børn sammen på deres Pool Klar Intensive hold, inden sommerens badeferie.

 

I Sigma Swim Birkerød har de længe tænkt en del på livredning. Både i forhold til at lære svømmeskolebørnene livredningsøvelser, så de ud over at kunne klare sig i vand – også kan hjælpe andre. Men også i henhold til at der er en gruppe af forældre, som gerne vil kunne livredde deres børn, hvis der skulle blive behov. Håbet er at livredningen aldrig skal bruges, og forhåbningen er at hvis det sker, så ved forældrene, hvad de skal gøre.

 

Svømmeskoleleder Caroline Suhr har altid kunne livredning, og synes det har skabt en god tryghed for hende og hendes familie, når de var ved vand. Den følelse vil hun gerne dele med andre forældre, og derfor udbyder klubben et miniforløb af fem gange træning før sommerferien går i gang. ”Vi er klar over at de øvelser, som vi kan nå at lære forældrene og børn på Pool Klar hold, ikke kvalificerer dem til at være professionelle livreddere på en strand, men det er nok tid til at lære simple øvelser og færdigheder, som sikrer at forældre kan redde deres børn fra en fatal drukneulykke”, udtaler Caroline Suhr.

 

Caroline og Sigma Swim Birkerød håber at deres initiativ også kan være til inspiration for andre svømmeklubber, hvor der tilsvarende er masser af forældre, som gerne vil passe godt på deres børn, når de fx skal holde ferie ved pool eller strand i Danmark eller i udlandet.


 


Cookieindstillinger