0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vinderne af Klassen Svømmer Langt er fundet

10-05-2019

Årets vindere af klassedysten om at svømme flest meter pr. elev er 2.Y fra Køge Private Realskole og 3.A fra Alkestrupskolen i Tureby.

Af: Rebecca Hegelund

Det gælder om at svømme langt – så langt som overhovedet muligt – og der er kun 20 minutter til udfordringen, som sker i forbindelse med svømmeundervisningen i skolen. En udfordring som mange af landets 2. og 3. klasser har taget op i perioden 7. januar til 3. maj 2019.

 

Nu er de tre vinderne fundet blandt de mange klasser, som har knoklet for at svømme flest meter i gennemsnit pr. elev i klassen.

 

Vinderne af 'Klassen Svømmer Langt' 2019 i 2. klasse:

2.Y fra Køge Private Realskole med 433,33m i gennemsnit pr. elev.

2. klasse fra Helms Skole i Korsør med 419,44m i gennemsnit pr. elev.

2.Z fra Køge Private Real Skole med 418,42m i gennemsnit pr. elev.

 

Vinderne af 'Klassen Svømmer Langt' 2019 i 3. klasse:

3.A fra Alkestrupskolen i Tureby med 620,83m i gennemsnit pr. elev

3.Y fra Køge Private Realskole med 569,74m. i gennemsnit pr. elev.

3.A fra Jægersprisskole med 502,78m i gennemsnit pr. elev.

 

En af de deltagende skolelever ved sidste års dyst. Foto: Lars Møller.

 

Skolen er en vigtig arena for at lære børn at svømme

Det er ottende gang, at Dansk Svømmeunion afholder den populære svømmedyst for alle landets 2. og 3. klasser. Ligesom de foregående år får alle de deltagende elever i dysten et flot diplom tilsendt, mens der er flotte præmier på højkant til de tre bedste klasser på de to klassetrin. I år har de seks klasser vundet et tilskud til klassekassen på henholdsvis 1.500, 1.000 og 500 kr. 

 

– Skolen er en meget vigtig arena i forhold til at lære børn at svømme. Vi er derfor glade for, at der år for år er flere skoler, som deltager i ’Klassen Svømmer Langt’ og Skole OL for folkeskolens 4. og 5. klasser. Vores klubber gør et fantastisk stykke arbejde i forhold til at lære danske børn at svømme, men hvis vi skal nå alle danske børn, så er skolen en hel essentiel samarbejdspartner, fortæller udviklingschef i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup.   

 

Foruden selve dysten og præmierne kan alle skoleklasser også deltage i en konkurrence om at vinde et af de efterstræbte oplæg om badesikkerhed med kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning. 10 heldige skoleklasser får besøg af kystlivredderne på deres skole, så de kan lære om badesikkerhed, de fem baderåd og det at have respekt for vand for bedre at kunne redde sig selv ved strande, havne, søer og hav – ja måske ligefrem hjælpe andre i nød.

 

– Det er en vigtigt målsætning for Dansk Svømmeunion og TrygFonden, at alle danskere skal lære at svømme. Svømning er fundamentet for en lang række aktiviteter i og omkring vand. Hvert år oplever mange danskere at være i en livstruende situation i forbindelse med vand, derfor er det vore ambition at hæve danskerne svømme og livredningsfærdigheder, og det arbejde begynder i en helt ung alder og gerne i samarbejde med skolerne, fortæller Morten Hinnerup. 

 

Svømmedysten er måske nok slut for i år, men det er slet ikke for tidligt at begynde at forberede sig til næste års 'Klassen Svømmer Langt'. Klik ind på hjemmesiden ’Svømning i Skolen’ og bliv inspireret. Her er nemlig massevis af aktiviteter og lege samt gode råd og øvelser, som kan være med til at gøre alle danske skoleelever til en endnu bedre svømmere.


 


Cookieindstillinger