0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

I regn og slud skal LivredderAkademisten ud

06-05-2019

Lørdag den 4.maj var tidligere deltagere (akademister) og ledere fra LivredderAkademi 2017-2018 inviteret til opsamling i Nyborg.

Af: Kristine Nyboe

På samlingen var erfaringsudveksling og sparring mellem klubberne, men også unionen, sat i højsæde. Fra begyndelsen af dagen blev holdet opdelt, så de seje akademister mødes på stranden for at forny deres Åbent-vand Underviserprøve, alt imens deres ledere deltog i workshop, hvor der blev fokuseret på hvordan klubberne kan understøtte og udbrede akademisterne nyerhvervede viden, hjemme i bassinerne.

Lederne fra klubberne udvekslede ideer og fremtidige samarbejdsmuligheder på kryds og tværs i samme tempo, som haglene faldt ned over akademisterne på stranden. Til sidst måtte de dog også trække sig indenfor, for at få varmen og stillet sulten. 

Efter frokost hoppede nogle af lederne og akademisterne dog i vandet igen, denne gang i svømmehallen. Her delte og afprøve de livredningsøvelser, så alle de deltagende klubber kunne få udbygget deres øvelsesbank.

Efter sådan en dag med ildsjæle, som brænder for livredning, hvad enten det er selvredning, eller konkurrencelivredning, var unionens undervisere samt konsulenter på dagen meget optimistiske for fremtidens udbredelse af livredning og Respekt for Vand samarbejdet.  

                                                                                              

 

Materiale

Har din klub ikke været på LivredderAkademi, men gerne vil have inspiration til, at komme i gang med livredning i klubben, så blev der på opsamlingen præsenteret to publikationer.

JuniorRescue består af øvelser – og programforslag til at komme i gang med livredning som sport i svømmeskolen, men også i konkurrenceafdelingen, hvor det kan være god supplerende træning, når der skal ske noget andet. Ser mere klik her

AquaSafe blev ligeledes gennemgået. Materialet er opbygget som en trænermanual og inddelt i fem niveauer, der tager udgangspunkt i opdelingen af en svømmeskole. Øvelserne strækker sig over tre undervisningsgange, hvor der er planlagt færdige programmer. Yderligt er det muligt at udvide med flere øvelser ud fra de øvelsesforslag, der også ligger i materialet. Ser mere klik her

LivredderAkademi- baggrund

Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning har udviklet LivredderAkademiet. Akademiet er en uddannelse for undervisere i svømmeklubberne. Initiativet er taget for at udbrede kendskabet til livredning og sikre, at flere og flere svømmere bliver i stand til at redde sig selv og andre. LivredderAkademiet henvender sig særligt til svømmeklubber og undervisere, der ønsker mere livredning på deres svømmeskolehold. Akademiet giver underviseren mulighed for at møde nogle af Danmarks bedste livredderinstruktører, og gennemføre et intensivt forløb med livredning. På den baggrund kan klubben og underviserne i fællesskab igangsætte og udvikle livredningsaktiviteter i klubberne. Læs mere og tilmeld jer - klik her


 


Cookieindstillinger