0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To personer hædret for en årelang indsats for dansk svømmesport lørdag i Brøndby

27-04-2019

Dansk Svømmeunions æresbevis tildelt Flemming Poulsen og Lise H. Petersen.


Idrættens Hus i Brøndby dannede lørdag den 27. april rammen om årets generalforsamling i Dansk Svømmeunion, hvor Sigma Swim-træner Flemming Poulsen og den mangeårige frivillige ildsjæl, Lise H. Petersen, fik overrakt Dansk Svømmeunions æresbevis for deres særlige indsats for dansk svømmesport.

En legende i dansk konkurrencesvømning – Flemming Poulsen
Flemming Poulsen har været en del af dansk svømmesport på allerhøjeste klubniveau, nationalt niveau og landsholdsniveau siden 1975. Som professionel svømmetræner har han valgt at tilbringe det meste af sin tid i alverdens svømmehaller. Det er Flemming Poulsens levevej og livsstil. Svømningen har fyldt hans liv, og han har sat et klart aftryk på den.

Sådan blev Flemming Poulsen beskrevet af økonomiansvarlig i Dansk Svømmeunions bestyrelse, Jes Gydesen, da han overrakte æresbeviset til den nordsjællandske svømmetræner lørdag formiddag. Og de pæne ord fra Jes Gydesen fortsatte med en beskrivelse af Flemming Poulsens trænergerning med fokus på de mange landsholdssvømmere, som han har trænet med stor succes.

– Du er en passioneret ildsjæl og en legende i dansk konkurrencesvømning samt i det internationale landsholdsarbejde. Det har været lidt svært at få styr på, men vi ved, at du har været til OL mindst syv gange, til VM otte gange samt VMK fire gange, og så har du været til EM mindst 12 gange samt EMK ni gange.

Flemming Poulsen er en kompromisløs herre, der vil gå gennem ild og vand for sine svømmeres trivsel og succes. Men Flemming Poulsen er også en rigtig hyggefætter, der sætter stor pris på god kaffe, en afslappet sludder og et godt glas rødvin.   

Så er Flemming Poulsen heller ikke sen til at springe til som frivillig, hvad han blandt andet gjorde ved EMK i Royal Arena i december 2017, hvor han sammen med alle de andre frivillige tilbragte alle dagene på pool deck og gjorde en kæmpe indsats.

– Det er det, som gør Flemming Poulsen til en så unik person i vores verden, og det er derfor en fornøjelse at skulle uddele Dansk Svømmeunions æresbevis til netop ham. Så tillykke med Dansk Svømmeunions æresbevis, Flemming Poulsen, lød det fra Jes Gydesen, økonomiansvarlig i Dansk Svømmeunions bestyrelse.

Til stor applaus modtog Flemming Poulsen det fysiske bevis på anerkendelsen, et Royal Copenhagen krus, diplom og blomster.

Flemming Poulsen takkede for hædren og udtalte ganske kort:

- Jeg er helt overvældet. Jeg håber, jeg kan være med i dansk svømning i mange år endnu. Tusinde tak.

 


Lørdagens prismodtager Flemming Poulsen (t.v.) sammen med bestyrelsens økonomiansvarlig, Jes Gydesen. Foto: Dansk Svømmeunion.

Herefter overtog næstformand i bestyrelsen, Danielle Keller, mikrofonen for at afsløre dagens anden prismodtager.

En stilfærdig men effektiv operatør i kulissen – Lise H. Petersen
Lise H. Petersen kom til Struer Svømmeklub midt i 80´erne sammen med sin mand John. Datteren Else Maria og sønnen Kim blev begge aktive svømmere i klubben, og så ville forældrene gerne være en del af de frivilliges verden. De blev begge en del af klubbens bestyrelse som henholdsvis næstformand samt stævne- og aktivitetsleder.

Lise H. Petersen uddannede sig til overdommer og fungerede ved et utal af stævner, og hun blev hurtigt en kendt og værdsat person i de lokale svømmekredse for hendes store arbejdsindsats. Lise H. Petersen blev også medlem af den daværende Svømmesektion under Dansk Svømmeunion, hvor hun sad som sagsbehandler i Svømme Region Vest og blandt andet tog det store slæb med stævnetilmeldinger til mesterskaber.

Langsomt rykkede Lise H. Petersen sin kæmpe indsat fra svømmescenen og ud i kulissen, hvor hun fortsat løser mange af de store driftsopgaver den dag i dag.

– Nogle frivillige kender man, fordi de både ses og høres i mange forskellige sammenhænge. Men der er også nogen, der gør en kæmpe forskel med de lidt mere usynlige, men ikke desto mindre vigtige, opgaver. Jeg har i dag den store glæde at overrække Dansk Svømmeunions æresbevis til en person, der hører til i den sidste kategori, lød det fra næstformand i Dansk Svømmeunions bestyrelse, Danielle Keller, ved overrækkelsen lørdag formiddag.

Lise H. Petersen er altid hjælpsom og grundig, og så har hun i mange år udført en række uvurderlige opgaver for Dansk Svømmeunion. Ved overgangen til OCTO-statistik i 2006 var hun blandt andet involveret i styringen af databasen, og således har Lise H. Petersen sørget for at utallige svømmeres licenser er blevet flyttet ved klubskifter. Det er et meget stort arbejde.

– Det er noget, som klubberne af og til kan glemme at få gjort, men Lise H. Petersen arbejder heldigvis hurtigt, og hendes responstid lyder på timer oftere end dage. Det er vigtige opgaver, som skal gøres, men som vi måske ikke altid lægger mærke til, er blevet gjort, fordi de bliver gjort af Lise H. Petersen på hendes egen stilfærdige facon. Ikke desto mindre skal vi huske at anerkende det og vise, at vi værdsætter det højt. Så, for dit virke for Dansk Svømmeunion og i dansk svømning i det hele taget, skal du, Lise H. Petersen, have Dansk Svømmeunions æresbevis. Tak for din indsats, afrundede Danielle Keller.

Også her var der store klapsalver i salen i Idrættens Hus, da Lise H. Petersen blev hædret med prisen Dansk Svømmeunions æresbevis.

 

Lise H. Petersen (t.v.) oven på den velfortjente hæder ved Dansk Svømmeunions generalforsamling. Her sammen med bestyrelsens næstformand, Danielle Keller. Foto: Dansk Svømmeunion.

Om Dansk Svømmeunions æresbevis

Et æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion. Denne udmærkelse er forudsætning for en eventuel modtagelse af DIF-ærestegn.
Som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.

Læs mere om Dansk Svømmeunions æresbevis her.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger