0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To nye medlemmer i Dansk Svømmeunions Hall of Fame fredag aften

26-04-2019

Stor hæder til to tidligere stærke svømmeprofiler: Kirsten Michaelsen Korbo og Kirsten Strange.

Af: Nora Thomsen

 

Idrættens Hus dannede fredag aften rammen for afsløringen af to nye medlemmer i Dansk Svømmeunions Hall of Fame. Det var i forbindelse med Medlems- & Udviklingsafdelingens dialogmøde at den festlige hæder fandt sted.

De to nye medlemmer blev præsenteret af komitéen bag Dansk Svømmeunions Hall of Fame.

Kirsten Michaelsen Korbo (årgang 1943)
Kirsten Michaelsen Korbo var den første svømmer, der begyndte at gøre et indhug i Ragnhild Hvegers rekorder – især i fri. Hun satte 20 individuelle danske rekorder og mere end otte nordiske rekorder og har siden midten af 50’erne haft næsten uafbrudt kontakt til den danske svømmeverden. Først som konkurrencesvømmer og siden på det organisatoriske plan.

Kirsten Michaelsen Korbo viste hurtigt talent, og hun debuterede på landsholdet, da hun havde svømmet i Triton i omkring halvandet år i 1957. Som 17-årig var Kirsten Michaelsen Korbo med til OL i Rom i 1960, hvor hun blev nummer 18 i 100 m rygsvømning. To år senere nåede hun i samme disciplin finalen ved EM 1962 i Leipzig. Her sluttede hun som nummer otte.

Som én af de første danske elitesvømmere benyttede Kirsten Michaelsen Korbo sig af morgentræning – endda på eget initiativ. Der lå således meget arbejde bag resultaterne i bassinet, og den indflydelse hun dermed har haft på efterfølgende generationers træningsmønstre må ikke undervurderes.
Hendes senere virke for svømmesporten, som en markant organisatorisk skikkelse indenfor landsholdsarbejdet, hvor hun i 1985 blev svømmeleder og medlem af bestyrelsen, har betydet, at også 80’er, 90’er og i nogen grad 00’er generationerne af landsholdssvømmere kender Kirsten Michaelsen Korbo og hendes virke.

Det livsværk Kirsten Michaelsen Korbo har givet dansk svømning fortjener at blive hædret. Hun var den første, der tog hul på arven efter Ragnhild Hveger, hun var den første til at øge træningsmængden og benytte sig af morgensvømning, og hun har efterfølgende viet størstedelen af sit liv til svømmesporten.

Flotte ord om Kirsten Michaelsen Korbo. Og det var der bestemt også om det andet nye medlem.

Kirsten Strange (årgang 1944)
Kirsten Strange begyndte at svømme som ni-årig, og hun havde talent for det. Hun var allerede fire år efter med til at vinde sit første DM for DKG’s hold i 4 x 100 m medleyholdkap i 1958. Året efter vandt hun sit første individuelle DM i 100 m fri.

I løbet af de 15 år hvor hun aktivt svømmede som konkurrencesvømmer, vandt hun 41 danske mesterskaber fordelt på ni discipliner fra 100 til 800 meter. 

I 1962 skiftede Kirsten Strange klub til USG (Universitetets Studenter Gymnastik), og EM i Leipzig var hendes første store internationale stævne. OL kvalifikationen kom i 1963.
I 1966 blev Kirsten Strange gift med den i Danmark boende amerikanske svømmetræner Scott Campbell, og i marts 1967 fødte hun en datter.

Allerede i 1968 vendte Kirsten Strange (nu Campbell) stærkt tilbage og snuppede titlen i 100, 200, 400 og 800 m fri, 100 m butterfly (nummer to i 200 m butterfly) samt i 200 og 400 m individuel medley. Der var ikke noget at tage fejl af. Kirsten Strange var stadig Danmarks bedste kvindelige svømmer. Samme år forbedrede Kirsten Strange også tre af Ragnhild Hvegers gamle kortbane rekorder. Først den 30 år gamle rekord i 200 m fri med 4,5 sekunder til 2.17,2 og senere samme år de to næsten lige så gamle rekorder i henholdsvis 400 og 1500 m fri.

Årene herefter fortsætter Kirsten Strange som konkurrencesvømmer på højt plan og den målrettede indsats bærer frugt, da hun kvalificerer sig til OL i München 1972 for tredje gang. Ved dette OL satte den danske svømmer nye danske rekorder i 200 og 400 m individuel medley i henholdsvis 2.33,15 og 5.25,97, og afsluttede med de resultater den internationale del af svømmekarrieren. I løbet af sin karriere forbedrede hun den danske rekord i 400 m individuel medley med over et minut.

Det vedholdende suveræne niveau hun holdt gennem hele karrieren fortjener at blive at blive hyldet. Ikke blot var hun en alsidig og fænomenalt dygtig svømmer, hun var også med sin træning og sin prioritering af svømning og familieliv et forbillede for kvindelige eliteidrætsudøvere.

Oven på præsentationen af de to ”Kirstner” lød der velfortjente højlydte klapsalver i salen i Idrættens Hus.
Og så var det tid for overrækkelse af de fysiske beviser på de nye medlemskaber: smukke bronzestatuetter, diplomer og blomster.


En festlig stund oven på den velfortjente hæder til de to nye medlemmer i Dansk Svømmeunions Hall of Fame fredag i Idrættens Hus.
Fra venstre: Flemming Mønster (komité-medlem), Allan Nielsen (komité-medlem), Kirsten Strange, Kirsten Michaelsen Korbo, Carsten Jokumsen (komité-medlem). Foto: Dansk Svømmeunion.
 

Kriterierne for at kunne opnå medlemskab i Dansk Svømmeunions Hall of Fame er beskrevet på unionens hjemmeside. Her fremgår også de øvrige Hall of Fame medlemmer.  


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger