0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions trænerpris tildelt Jonas Lundström ved Danish Open/DM Junior tirsdag

09-04-2019

Den flotte hæder blev optakten til stævnets sidste A-finaler i Taastrup Svømmehal. 

Af: Nora Thomsen

Lige før det sidste A-finaleafsnit ved Danish Open/DM Junior 2019 blev sat i gang i Taastrup Svømmehal tirsdag, blev Dansk Svømmeunions trænerpris overrakt Jonas Lundström fra Sigma Swim.

 

Det var bestyrelsesformanden for Dansk Svømmetræner Sammenslutning (DSTS), René Thomsen, der overrakte prisen til træneren fra Nordsjælland.

 

Trænerprisen overrækkes typisk hvert år. Denne gang er der dog sket en let omskrivning af indholdet, således prisen i fremtiden kan favne flere målgrupper og dermed har et bredere sigte. Trænerprisen inkluderer fremadrettet alle Dansk Svømmeunions discipliner og dermed også udspring, livredning, vandpolo, kunstsvømning og Open Water.

 

Jonas Lundström – solide erfaringer og et tydeligt lederskab

Jonas Lundström tiltrådte sin stilling som førsteholdstræner i Sigma Swim den 1. januar 2018, hvor han siden har fungeret som en vigtig faktor for genetableringen af startfællesskabet efter en yderst turbulent tid. Det er for sit store drive i det projekt, at han tirsdag aften fik overrakt Dansk Svømmeunions trænerpris. I René Thomsens tale, lød det:

– Jonas Lundström har med sin solide erfaring, sit engagement og sit tydelige lederskab, og i samarbejde med klubbens øvrige trænere og ledere, lykkedes med at få sat en ny og positiv retning for træningsmiljøet og organisationen omkring det.

 

Jonas Lundström stod i 2018 bag en række danske mestre og specielt nogle meget flotte resultater på juniorsiden, hvor en række danske juniorrekorder på både kort- og langbane tydeligt markerer hans succes som træner.

 

– Det blev desuden til topplaceringer for to af svømmerne fra hans træningsmiljø, da der blev afholdt EM for Juniorer – og det blev endda til en medalje for en af dem. Sidst men ikke mindst førte Jonas Lundström i slutningen af 2018 sin klub til et suverænt dansk mesterskab for hold, afsluttede René Thomsen de smukke ord om aftenens prismodtager.

 

Efter en stående applaus fra hele hallen takkede Jonas Lundström for hæderen.


Jonas Lundström oven på hædren i Taastrup Svømmehal med René Thomsen, formand for Dansk Svømmetræner Sammenslutning/DSTS, til venstre og sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, til højre. Foto: Eventmedia.

 

Om Dansk Svømmeunions trænerpris

Den kompetente træner er udgangspunktet for den dygtige atlet, den gode holdånd og udviklingen af nye trænertalenter. De dygtige trænere skal på lige fod med dygtige atleter hædres og anerkendes.

 

For at en kandidat kan komme i betragtning, har følgende kriterier særlig betydning:
- Internationale resultater ved EM, VM eller OL skabt i den forgangne sæson.

- Den sportslige udvikling af enkelte atleter eller hold fra junior til internationalt seniorniveau.
- Udviklingen af klub og/eller træningsmiljøer.
- Trænerens fokus på udvikling af egne faglige kompetencer.

- Særlig indsats til gavn for dansk svømning bredt.


Trænere/landstrænere indenfor alle Dansk Svømmeunions discipliner, trænere i Danmark samt trænere til danske atleter i udlandet kan komme i betragtning.

 

Dansk Svømmeunions ærestildelinger og priser er beskrevet på unionens hjemmeside.


 


Cookieindstillinger