0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion opnår størst medlemsfremgang blandt DIFs forbund

09-04-2019

Medlemstalsopgørelsen for 2018 viser, at Dansk Svømmeunion er vokset med 4.847 medlemmer.
 

Af: Nora Thomsen

I flere år har medlemstallet for Dansk Svømmeunion været støt stigende. Og med DIFs offentliggørelse af de nye medlemstal for 2018, kan det endnu engang konstateres, at den opadgående kurve fortsætter.
 
Den samlede fremgang i 2018 for Dansk Svømmeunion tæller 4.847 medlemmer. Derved når Dansk Svømmeunion op på et samlet medlemstal på 189.977 (185.130 i 2017).

Ikke nok med at det er virkelig flot, at der fortsat er medlemstilgang til dansk svømmesport, så kan det også konstateres, at Dansk Svømmeunion opnår den største medlemsfremgang i blandt DIFs i alt 62 specialforbund.

Graver man lidt ned i tallene, vil man se, at det tydeligvis er aldersgruppen 0-12 år, der vækster (godt 4.600 medlemmer fra 2017 – 2018). Det stemmer fint overens med, at vi véd, at svømning er en vigtig egenskab, der bliver vægtet højt af de danske forældre (ifølge en YouGov undersøgelse fra 2017 om blandt andet danskernes svømmefærdigheder mener 94 procent, at det er vigtigt at kunne svømme).

Medlemstallene afslører også fordelingen af medlemmer på de enkelte discipliner. Her optræder der denne gang en optælling, som skaber særlig glæde i Dansk Svømmeunion:

- Vi er ikke mindst meget glade for at kunne konstatere, at den første officielle optælling af aktive åbent vand-svømmere i regi af Dansk Svømmeunion ligger fint på den gode side af minimumskravet, som er 1000 aktive medlemmer, udtaler chef for Medlems- og Udviklingsafdelingen Morten Hinnerup.  

Til gengæld viser den nye opgørelse for 2017-2018, at der stort set ikke er nogen udvikling i gruppen af voksen-medlemmer. Forsøger vi at se med positive briller på dette, så udgør det i hvert fald et godt og relevant udgangspunkt for samarbejdet med DIF og DGI i regi af den fælles satsning ”Bevæg dig for livet”, hvor Dansk Svømmeunion i de kommende år vil arbejde ekstra hårdt for at tiltrække den voksne målgruppe til svømningen.

Dansk Svømmeunion er forsat det tredjestørste specialforbund i DIF-familien (efter DBU 329.922 og GymDanmark 200.490).

Læs meget mere om de netop offentliggjorte medlemstal her.


 


Cookieindstillinger