0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Emilie Beckmann og Viktor Bromer kåret som hhv. årets dameatlet og herreatlet lørdag

06-04-2019

Kort før finaleafsnittet lørdag ved Danish Open i Taastrup blev to unions-priser overrakt.

Af: Nora Thomsen

Det var den tidligere topsvømmer og OL-bronzevinder Lotte Friis, der sammen med bestyrelsesformand i Dansk Svømmeunion, Lars R. Aa. Jørgensen, overrakte priserne til de to svømmere.

De to priser overrækkes typisk hvert år. Denne gang er indholdet i priserne imidlertid blevet justeret, således priserne nu favner flere målgrupper og har et bredere sigte. Atletpriserne inkluderer nu personer inden for alle Dansk Svømmeunions discipliner. Foruden svømning vil det dermed også sige udspring, livredning, vandpolo, kunstsvømning og Open Water.

 

Emilie Beckmann – en idrætspersonlighed med fabelagtig fightervilje

Med ord som smilende, positiv, målrettet, ærlig, ydmyg og en super rollemodel fik årets dameatlet, Emilie Beckmann, overrakt sin pris af Lotte Friis og Lars R. Aa. Jørgensen.

Og det var især svømmeprofilens målrettethed samt vilje til at vinde og vende sine nederlag, der var fokus på i overrækkelsestalen, hvor det blandt andet blev fremhævet:

 

– Emilie Beckmann har gennem hele sin karriere udvist en fabelagtig fightervilje og en sportsånd ud over det sædvanlige. Hun har alle dage formået at bearbejde modgang utrolig konstruktivt, og hun er en personificering af ordlyden; modgang gør dig stærkere. For Emilie Beckmann giver et misset mål blot endnu mere mod på at ville komme igen.

 

Og den 22-årige svømmer fra Tune IF/GTI/NTC har allerede opnået mange flotte resultater i sin karriere. Hun har blandt andet vundet EM-sølv på kortbane i 50m butterfly og 4x50m medley samt EM-bronzemedaljer på kortbane i 100m butterfly og 4x50m fri. I sommeren 2018 vandt Emilie Beckmann sine første medaljer på langbane ved et internationalt mesterskab, da hun ved EM i Glasgow svømmede sig til to sølvmedaljer på 50m fly og 4x100m medley. Det er for de sidste resultater, at hun for andet år i træk modtager Dansk Svømmeunions pris som årets dameatlet.

 

– Emilie Beckmann udstråler en glæde ved svømmesporten og en vilje til at vinde samtidig med, at hun også viser, at hun er en ung kvinde med begge ben på jorden. Hun havde et rigtig godt 2016, et fantastisk 2017 og fulgte i 2018 op med fortsat imponerende udvikling.

 

Ved siden af livet som topatlet studerer Emilie Beckmann også statskundskab på Københavns Universitet, og om livet som studerende har hun fortalt, at det udgør grundstenen for et liv efter sporten, foruden at det bibringer energi til hverdagen samt de benhårde valg og fravalg, som elitesporten også fordrer.

Den flotte tale til årets dameatlet blev fulgt op af stående applaus i hallen, inden Emilie Beckmann selv takkede for anerkendelsen.

Viktor B. Bromer – ekstremt dedikeret og altid i gang med at udfordre sig selv

En af de mandlige danske svømmer, som formentlig træner aller hårdest. Så enkelt kan det formuleres om årets herreatlet, Viktor B. Bromer, der ligeledes fik sin pris overrakt af Lotte Friis og Lars R. Aa. Jørgensen. Det var især den jyske svømmers meget høje og stabile niveau på den internationale svømmescene, der blev hyldet i overrækkelsestalen:

 

– Viktor B. Bromer har efterhånden tilhørt den absolutte top af national og international svømning i en del år, hvor han har vist stabilt højt internationalt niveau med finaledeltagelse ved både EM, VM og OL gennem de seneste år. Han er kendt for at være meget målrettet og ekstremt dedikeret til sin sport, ligesom han aldrig har været bange for åbent og ærligt at stille sig frem for at vise og fortælle om sine sportslige ambitioner, lød det fra Lotte Friis.

 

Med sine 25 år har Viktor B. Bromer allerede opnået flotte resultater, hvor især hans guldmedalje ved EM på langbane i Berlin i 2014 og hans sølvmedalje ved EM på langbane i London i 2016 er værd at bemærke. Ved EM i Glasgow 2018 leverede han Danmarks bedste resultat på herresiden, og selvom det ikke i den omgang blev til en international medalje, er der ingen tvivl om, at Viktor B. Bromer nok skal vinde flere af dem til Danmark i fremtiden. Det er for de resultater, at han modtager Dansk Svømmeunions pris som årets herreatlet.

 

– Viktor B. Bromer udfordrer sig selv maksimalt fysisk og mentalt i træningen, og kun få andre svømmere kan følge ham til dørs. Og når han lykkes med det, han har sat sig for, motiveres han blot yderligere til at træne endnu hårdere og endnu bedre for at nå de nye drømme.

 

Ligesom sit kvindelige modstykke har Viktor B. Bromer også formået at kombinere en uddannelse med sit liv som topatlet. Svømmeren fra Aalborg/NTC har nemlig taget en faglært uddannelse som smed ved siden af de mange timer, det kræver at nå det internationale niveau, som han har opnået – og det kræver den slags ekstrem dedikation, som han lørdag blev hædret for.

 

Også den flotte tale til årets herreatlet blev fulgt op af stående applaus, inden Viktor B. Bromer kunne takke for anerkendelsen.


Dansk Svømmeunions dameatlet og herreatlet 2019 - Emilie Beckmann og Viktor B. Bromer. Her sammen med prisoverrækkerne Lotte Friis og Dansk Svømmeunions bestyrelsesformand Lars Jørgensen. Foto: Eventmedia.

Om Dansk Svømmeunions Dameatlet og Herreatlet

Ovennævnte priser uddeles til en atlet eller et hold/en holdkap, som har markeret sig internationalt i det forgangne kalenderår.

Prisen er en åben kategori, og kan således uddeles til atleter i alle discipliner hørende under Dansk Svømmeunion.

I udvælgelsen af atleten/holdet bliver der lagt vægt på en international udvikling og på opnåede resultater på højeste niveau i et internationalt perspektiv.


Dansk Svømmeunions ærestildelinger og priser er beskrevet på unionens hjemmeside.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger