0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

LivredderAkademi 2019 – tilmeld klubbens undervisere

19-03-2019

Af: Helen Witt Qvist

Akademister på LivredderAkademi 2018

 

Det vil være tredje gang, når der afholdes LivredderAkademi i sommeren 2019. Akademiet løber over tre komprimerede dage med masser af livredningsøvelser, godt samvær og en mulighed for at udfordre egne grænser i vand og på land. I år løber LivredderAkademiet af stablen på Brøndby Strand fra 30.7 – 1.8.  

 

Formål med LivredderAkademiet

Respekt for vand samarbejdet mellem Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning udmøntes blandt andet i LivredderAkademiet. Formålet med Akademiet er, at akademisterne introduceres til et intensivt livredningsforløb, så svømmeklub og undervisere/akademister i fællesskab kan iværksætte og udvikle livredningsaktiviteter i klubben efterfølgende. Således vil mange børn i klubberne få kendskab til livredningsøvelser, som de kan bruge hvis de en dag skulle være i en situation, hvor der er behov for at livredde andre.

 

Hvem kan blive Akademister og hvad koster det?

Alle svømmeklubber, der er medlem af Dansk Svømmeunion, kan tilmelde deres undervisere. Akademisten skal være min. 16 år og have gennemført Svømningens Grunduddannelse eller tilsvarende. Desuden skal Akademisten have en gyldig Bassinlivredder- eller Underviserprøve. Men allervigtigst er, at Akademisten er glad for vand, og har lyst til at arbejde med livredning i deres undervisning i klubben. Det koster 2.500 kr. pr. Akademist. Akademisten får udstyr med hjem i klubben, som de kan anvende til øvelserne (to rescue boards, to redningstorpedoer og to redningskranse).

 

Hvad kommer Akademisterne igennem på LivredderAkademiet?

  • Teambuilding
  • Lærer om de forskellige elementer i konkurrencelivredning
  • Kommer i praktik som livredder på stranden
  • Lærer om forskellige forhold på de danske strande – fx hvordan man spotter et revlehul
  • Deltager i redningsscenarier
  • Lærer livredderpsyke, hvor det gælder om at være skarp, når det gælder
  • Prøver fridykning, rescue board, redningstorpedoer og sejlads i en livredderbåd
  • Lærer livredningsøvelser i et bassin
  • Deltager i et fire timeres førstehjælpskursus, herunder genoplivning med hjertestarter (får ERC BLS/AED provider certifikat)
  • Aflægger Åbent-vand Underviserprøve

 

Hvad kommer der efter LivredderAkademiet?

Akademisterne kan altid kontakte deres klubkontaktperson i Dansk Svømmeunion, hvis der er behov for råd og vejledning til at komme i gang med livredningsøvelserne hjemme i klubben. Udover det sikrer vi at Akademisten og den ansvarlige leder i svømmeklubben får besøg af deres kontaktperson, så der bliver fulgt op på, at det som Akademisten har lært på LivredderAkademiet også sættes i spil hjemme i klubben. Og sidst, men ikke mindst inviterer vi til LivredderAkademiSamling hvert forår. Samlingen er typisk en hel dag i en weekend, hvor både Akademisten og lederen, involveres i livredningsøvelser og kommer med input til, hvordan livredning kan styrkes i klubberne via LivredderAkademiet. Samlingen har også til formål at sikre netværket imellem de forskellige årgange af Akademister og de klubber, der har livredning som en del af deres undervisning.

 

Tilmelding via dette linkhttp://www.svoem.org/Kurser/Kursus-tilmeld/?id=3258


 






Cookieindstillinger