0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vandpoloudvalget og KVIK afholder vellykket trænerseminar

11-03-2019

KVIK havde inviteret den erfarne træner og oplægsholder Andrea Cappoto til Norden.

Af: Katrine Cohen og Mette Kjærgaard

Weekenden den 23.-24. februar afviklede Dansk svømmeunions vandpoloudvalg trænerkursus for ambitiøse trænere af ungdomshold i vandpolo fra hele Danmark. Katrine Cohen og Mette Kjærgaard stod for at planlægge arrangementet.

 

KVIK Kastrup Vandpolo stod for rammerne for kurset og havde inviteret den erfarne og professionelle vandpolotræner Andrea Cappotto fra Rom i Italien, der stod for at undervise de deltagende trænere.

 

Andrea er til daglig træner, vandpololeder og team supervisor på fuld tid i Villa Aurelia Sporting Club and Forum Sports Center i Rom

På trænerkurset var der 17 deltagende trænere og vandpololedere fra klubberne i Kolding, Slagelse, Jyllinge, HSK og KVIK samt landholdstræneren for U17 drenge. Trænerne var på alle niveauer og aldre. Kurset blev delt op i de 3 niveauer, U13, U15 og U17, og Andrea lagde vægt på det nødvendige i, at trænere skal være klar med nye og varierede, men altid målrettede øvelser. De yngste skulle have det sjovt til deres træning og øve deres motorik generelt. Fra U15 bliver der mere vægt på taktik, styrke og intensitet. Når spillerne når U17, skal de blive klar til at spille på senior niveau. De skal være motiverede og tage ansvar for deres træning, som inkluderer mere kamptaktik og eksplosiv styrke, og de spiller så meget kamp som muligt. Kurset inkluderede også råd til styrke- og landtræning. Han anbefalede at U15 og U17 brugte eksplosiv og intens træning til at simulere vandpolosituationen og fortalte at hans egne spillere fik meget gavn af de lange svømmeelastikker, både i og udenfor vandet.

 

 

Andrea brugte video for at vise træningsøvelser og for at analysere spillernes teknikker. Det bruger han også hjemme, hvor han er daglig træner for U15 og U17 i Rom. De træner 6 gange om ugen (1 time styrke og 2 timer i vandet) samt kamp i weekenden. Her spiller U13 og U15 på 25m bane og U17 på 30m bane. Det er noget anderledes end hvad vores spillere er vant til i Danmark.

 

Andrea er utrolig passioneret og entusiastisk om ungdomsvandpolo, og lagde især vægt på, hvor vigtigt det er at få startet alle de gode øvelser og vaner fra U13.

KVIKs U13, U15 og U17 spillere samt U17 landsholds-damer var i hallen begge dage og var forsøgskaniner til den praktiske del af træner-træningen.

Der var stor tilfredshed fra trænerne med det nye input til den fremadrettede træning.


 


Cookieindstillinger