0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nye hæderspriser ser dagens lys i 2019

08-03-2019

Klubber, frivillige, atleter og trænere kan glæde sig til også i fremtiden at blive anerkendt for flotte indsatser og præstationer.

 

Af: Nora Thomsen

 

Som mange nok husker, forsøgte Dansk Svømmeunion sig med nogle nye rammer for overrækkelse af æresbevisninger og hæderspriser med afholdelse af Dansk Svømme Award i Cirkusbygningen i 2016 og 2017 – i samarbejde med Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Initiativet resulterede i oprettelsen af enkelte nye priser.
Konceptet med en award-aften var imidlertid ikke den helt rigtige idé, hvorfor der måtte en tænkepause til i 2018.
Nu skriver vi 2019, og en nedsat gruppe har været i arbejdstøjet og gransket de eksisterende priser med kritiske øjne. I samråd med bestyrelsen i Dansk Svømmeunion er der nu landet en løsning, som både rummer nogle af de tidligere priser og introducerer nogle delvis nye priser. I alt vil der fremadrettet være syv varianter af æresbevisninger.

Fire kendinge blandt hæderspriserne
Nedenstående fire æresbevisninger har eksisteret i nogenlunde samme form i en årrække og vil også i fremtiden være gældende:  

Dansk Svømmeunions æresmedlem
Dansk Svømmeunions ærestegn
Dansk Svømmeunions Hall of Fame
Dansk Svømmeunions aktives æresbevis

Tre priser med et nyt bredere sigte
Foruden de fire kendinge er der kommet tre priser til, som rummer en del indhold fra tidligere priser, hvor der imidlertid er foretaget omskrivninger således priserne favner flere målgrupper. 

Dansk Svømmeunions dameatlet / Dansk Svømmeunions herreatlet
Dansk Svømmeunions trænerpris
Dansk Svømmeunions Ragnhild pris

Atlet- og trænerpriserne inkluderer nu personer inden for alle Dansk Svømmeunions discipliner.

Endelig er der kommet en helt ny pris til, som betegnes Dansk Svømmeunions Ragnhild pris – naturligvis opkaldt efter den dansker, der opnåede de ubetinget bedste resultater i det tyvende århundrede – Ragnhild Hveger: 44 verdensrekorder, en olympisk rekord samt 55 danske rekorder gjorde Ragnhild Hveger til verdens ubestridt bedste crawlsvømmer i slutningen af trediverne og begyndelsen af fyrrene.
Prisen udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til en person, en klub, et hold eller et initiativ, der har gjort en særlig positiv forskel for enten en af disciplinerne i Dansk Svømmeunion eller for en eller flere medlemsklubber.
Denne pris er meget bredt dækkende og gør det ud for flere af de tidligere priser, som derfor nu ikke længere eksisterer.

Nystiftet priskomité vil fremover vurdere indstillinger til priser
Det vil fremover fortsat være muligt at indsende indstillinger på kandidater til de forskellige priser. Mens det tidligere altid var bestyrelsen, som behandlede indstillinger, vil det i fremtiden være en priskomité, som vurderer indstillinger på de tre sidstnævnte priser.
Priskomitéen består af repræsentanter inden for flere fagområder – herunder også en fast repræsentant fra Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Priskomitéen nedsættes for et år ad gangen. Du kan se hvem, der er med til at udvælge prismodtagere i 2019 her på hjemmesiden, hvor priserne beskrives.

Prismodtagere skal ikke længere findes på baggrund af afstemninger
For flere prisers vedkommende har proceduren tidligere været således, at et fagudvalg udpegede en række kandidater blandt de indkomne indstillinger. Disse kandidater udgjorde da de nominerede, som SvømmeDanmark herefter kunne stemme på. På den måde fandt man frem til hvem, der skulle modtage priserne.
Dette vil ikke forekomme i fremtiden. I stedet vil det være enten bestyrelsen eller ovennævnte priskomité, der alene vurderer ud fra fremsendte indstillinger, om der er værdige modtagere iblandt disse. Og her vil der samtidig være mulighed for, at komitéen beslutter at give prisen til flere på samme tid.  

Hvem kan indstille og hvornår behandles disse?
Fremadrettet kan der indsendes indstillinger løbende over året til Dansk Svømmeunion. Mens nogle indstillinger kun behandles én gang årligt er der andre priser, hvor indstillinger behandles to gange årligt.
Hvem, der kan indstille, og hvornår indstillinger behandles, kan der læses meget mere om her på Dansk Svømmeunions hjemmeside, hvor alle ovennævnte priser er præsenteret.

Læs meget mere om priserne her


De første prismodtagere i 2019 er udpeget af enten Dansk Svømmeunions bestyrelse eller den nye priskomité beskrevet ovenfor, da konceptet ikke var på plads før i januar. Fremadrettet er det imidlertid håbet, at Dansk Svømmeunion vil modtage indstillinger fra medlemsklubber med flere, der har bemærket en ekstraordinær indsats eller et enestående resultat, som fortjener hæder og anerkendelse.   

 

Har du spørgsmål til ovenstående æresbevisninger og hæderspriser, kan du kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, på e-mail: nt@svoem.dk og telefon: 44 39 44 53.        


 






Cookieindstillinger