0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvad skal være Dansk Svømmeunions pejlemærker i fremtiden?

04-03-2019

I weekenden udfordrede bestyrelsen sig selv og hinanden på store ord som vision og mission.

Af: Nora Thomsen

Hele lørdag var Dansk Svømmeunions bestyrelse trukket i arbejdstøjet og samlet til visionsdag i Idrættens Hus.
Her blev der foretaget en sund syretest af unionens nuværende vision, mission og værdier. En øvelse, som ikke er blevet foretaget i flere år og derfor nu atter er på tide at tune sig ind på.

Til at styre processen stod Nicolaj Holmboe klar. Og den musikelskende konsulent skabte den rette ånd fra morgenstunden med morgensang akkompagneret af smukke toner fra et transportabelt el-piano.   

Formiddagens program bød på fremlæggelse af bestyrelsens hjemmeopgaver, hvor hver især havde gjort sig overvejelser om hvad en vision, mission, et motto og værdier skal kunne. Vigtigt er det jo at have en fælles forståelse for begreberne.

 

 
Dagens mange idéer og input blev skrevet ned på slides.

Ingen tvivl om, at det er sundt og vigtigt med disse drøftelser, hvor det helt basale fundament kommer i fokus. Eksempelvis blev der en spændende drøftelse om Dansk Svømmeunion som både paraplyorganisation og interesseorganisation.

Med god styring af Nicolaj Holmboe lykkedes det at komme godt omkring de store emner. Særligt visionen og missionen samt unionens formålsparagraf blev nærstuderet.

Også de mange fine input som mange af Dansk Svømmeunions kernefrivillige leverede i forbindelse med Nytårskuren i januar blev berørt. Netop Nytårskuren blev startskuddet på processen, som nu for alvor er i gang.

Om end det krævede masser af tankeenergi at deltage i processen, var der masser af overskud at spore hos bestyrelsen, da dagens arrangement blev foreviget på foto.


Fra venstre: Proceskonsulent Nicolaj Holmboe, Danielle Keller (næstformand), Stine Sørensen, Jes Gydesen (økonomiansvarlig), Ide Kristine Kromann, Lars Jørgensen (formand), Allan Nyhus, Lars Warm og Victor Valore.

Allerede om to uger mødes Nicolaj Holmboe atter med bestyrelsen i forbindelse med bestyrelsesmødet i Idrættens Hus. Her dykkes der yderligere ned i substansen, hvor også værdierne vil få fokus.

Om visionsprocessen
Dansk Svømmeunions bestyrelse besluttede i 2018, at det er tiden at få revurderet unionens vision og værdier.
På Nytårskuren i januar 2019 blev der taget hul på arbejdet, hvor deltagerne kom med egne bud på hvad, der skal udgøre Dansk Svømmeunions fremtidige visions-fundament.
Arbejdet fortsætter nu i bestyrelsen, og på den kommende generalforsamling i april vil der blive forelagt en status på processen. Herefter vil der blive arbejdet videre på detaljerne og planen er, at der i løbet af efteråret 2019 vil blive formuleret en endelig vision, som gerne skal vedtages på generalforsamlingen i 2020.

Dansk Svømmeunions nuværende vision, mission og værdier fremgår af unionens hjemmeside.  


 


Cookieindstillinger