0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Søg støtte i DIF og DGI’s foreningspulje fra 1. marts 2019 - det nytter noget!

01-03-2019

I debutåret 2018 modtog 30 klubber 1.5 mio. kr. i støtte. Nu kan I atter indsende ansøgninger.
 

Af: Nora Thomsen

Der blev samlet bevilget 44 millioner kroner til idrætsforeninger i hele landet i foreningspuljens debutår. 44 millioner kroner til gavn og glæde for små og store foreninger i hele landet. Iblandt disse var også 30 svømmeklubber/foreninger, der tilsammen har modtaget 1,5 millioner kroner.

Der er med andre ord kun gode grunde til at prioritere tid på at læse lidt mere om hvad, der skal til for at søge og så ellers se at få en ansøgning afsted.

Sådan søger I
Ansøgning finder sted på DIF og DGI’s fælles portal, Centralt ForeningsRegister (CFR), på adressen www.medlemstal.dk
Det er her, hvor din forening hvert år registrerer medlemstal. Din forening skal benytte det unikke CFR-nummer, som også bruges, når foreningen registrerer medlemstal, for at ansøge om midler fra puljen.
Desuden skal foreningen have et CVR-nummer og en NemKonto for at få udbetalt midler. Læs mere om dette her.

Et formål per ansøgning
Alle idrætsforeninger kan søge puljen, og der kan søges til et enkelt overordnet formål per ansøgning. Hver forening kan ikke få godkendt mere end en ansøgning i et kalenderår.

Foreninger med flere afdelinger, flerstrengede foreninger, har dog mulighed for at få godkendt en ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til den enkelte flerstrengede forening kan dog som udgangspunkt ikke blive større end 300.000 kroner.

Der kan ikke disponeres over midler fra kommende års puljer. Der kan dog godt bevilges støtte fra indeværende år til initiativer, der løber ind i efterfølgende kalenderår. Ligeledes er der ikke restriktioner i forhold til at søge til samme initiativ flere år i træk.

Midlerne skal bruges lokalt
Formålet med DIF og DGI’s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Fællesskaber, hvor helt almindelige danskere i hele landet mødes året rundt, får demokrati og deltagelse ind under huden, oplever glæden ved idræt og knytter bånd til andre på kryds og tværs af alle øvrige skel.

Midlerne fra puljen skal desuden hjælpe foreningerne i hverdagen og skabe rum til udvikling. Det kan eksempelvis være til initiativer, som støtter op om DIF og DGI’s fælles vision, Bevæg dig for livet, der går ud på at få flere idrætsaktive danskere og få flere til at dyrke idræt i en forening.

Ved behandlingen af ansøgningen vil der blive taget hensyn til, at puljens midler skal ud at virke i mange forskellige foreninger fordelt i hele landet. Det er samtidig en forudsætning, at de ansøgte midler bruges lokalt hos de foreninger, som har fået tildelt disse midler.

Nye beløbskategorier i 2019
Som noget nyt er der i 2019 to beløbskategorier i stedet for tre.

De to kategorier er:
0-30.000 kroner: løbende ansøgning – fire ugers sagsbehandling.
30.000-300.000 kroner: tre frister (31/3, 31/7 og 31/10) – seks ugers sagsbehandling.


I de store ansøgninger må det forventes at der bliver stillet forventninger til aspekter som medlemsvækst, udvikling, nye målgrupper og nye aktiviteter. Ha’ dette for øje såfremt din forening søger om en stor økonomisk bevilling.

Har du og din forening spørgsmål?
Har din forening spørgsmål om puljen kan konsulent hos DIF og DGI’s foreningspulje, Trygve Laub Asserhøj, kontaktes på e-mail: taa@dif.dk eller telefon: 43 26 21 73. I er også velkomne til at kontakte jeres regionale udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, som I finder her.

Vi håber i Dansk Svømmeunion, at puljen kan hjælpe jer på vej med projekter og aktiviteter, som styrker jeres forening. 


Læs mere om puljen, der foreløbigt løber frem til og med 2021, på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan I også se, hvilke foreninger der har fået bevilget penge i 2018. Læs mere her.
 


 


Cookieindstillinger